ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ (ΦΡΙΚΤΟΥ) ΘΑΝΑΤΟΥ

 

Ο πολιτισμένος κόσμος βαράει σιωπητήριο στο όνομα Γιόζεφ Μένγκελε, το άτομο που έχει ταυτιστεί με την απόλυτη φρίκη. Ανατριχίλα προκαλεί ο πιο άρρωστος και ανεξήγητα διεστραμμένος δολοφόνος. Γιος βιομηχάνου στην χιτλερική Γερμανία, γιατρός, σπουδαγμένος ανθρωπολόγος στο Μόναχο, τη Βόννη, τη Βιέννη. Από το ινστιτούτο κληρονομικότητας και φυλετικής υγιεινής στο πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης άρχισε πρώτα με τις στειρώσεις σε τσιγγάνους, φάρα κατώτερη γι' αυτόν.

Με αφορμή ότι σα σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου, το 1979, ψόφησε ο γενετιστής Μένγκελε, πλησιάζουμε τη διαβολική μορφή του «Άγγελου Θανάτου», όπως χαρακτηρίστηκε ο δόκτωρ που έραβε συκώτια, τεμάχιζε χέρια και πόδια, εμπόδιζε εγκύους να γεννήσουν, έσπαγε κόκαλα ζωντανών για να μετρήσει την ανθεκτικότητά τους, έφραζε γεννητικά όργανα για να μην ουρήσουν.

Πειράματα! Εργαστήριο πειραμάτων από τον 32χρονο αρχίατρο του Άουσβιτς, το στρατόπεδο συγκέντρωσης, δηλαδή εξόντωσης. Το βασίλειο της φρίκης. Δεν μετάνοιωσε ποτέ. Δεν δικάστηκε ποτέ. Δεν έδωσε εξηγήσεις για τα εγκλήματά του, όλα τα διέπραξε στο όνομα της επιστήμης. Ο των διαφορετικών φυλών του ανθρωπίνου είδους... μελετητής.
Ο Μένγκελε δεν ήταν... ''βασανιστής''. Ήταν ένας «καλλιτέχνης» ο δόκτωρ θάνατος. Ένας ευγονιστής. Έβλεπε π.χ. έναν νάνο, έναν υψηλό έφηβο, δύο δίδυμους, όποιον παρουσίαζε από τους κρατούμενους μια «ιδιαιτερότητα» κι αυτή ήταν «αντικείμενο» πειραματισμού. Κάποιους κατάδικους στο Άουσβιτς τους σκότωνε με ένεση φαινόλης, προκειμένου να κάνει τις διερευνητικές του νεκροψίες.

Ο Κόκκινος Στρατός πλησίασε στο Άουσβιτς και ο Μένγκελε μετακινείται σ' άλλο στρατόπεδο να συνεχίσει τα πειράματα του σ' άλλους κρατούμενους. Οι Αμερικανοί τον άφησαν ελεύθερο, διότι δεν ήξεραν ποιος είναι. Την κοπάνησε στην Γένοβα, και με πλαστά χαρτιά του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε στο Μπουένος Άυρες. Επέστρεψε στην Γερμανία με διαφορετικό όνομα, στη συνέχεια κατέφυγε στην Παραγουάη και, τελικά ψόφησε στην Βραζιλία σε ηλικία 68 χρονών. 

Διαβαστε ακομα:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ