ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

 
Σήμερα είναι του αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του μεγαλομάρτυρος. Είχε μαρτυρήσει μεγάλως, γι' αυτό τον λένε μεγαλομάρτυρα. Σήμερα 8 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα του στο της πίστεως ημερολόγιο, το οποίο η θρησκεία έχει καπαρώσει όλο το χρόνο, δεν έχει αφήσει ελεύθερη ούτε μια μέρα. Το χριστιανικό παπαδαριό τιμάει κάποιον Μαλαχία, έναν Ονήσιμο, μια Τατιανή, Παρθενόπη, Πελαγία, άτομα που υπήρξαν καλοί χριστιανοί. Όχι όσοι υπήρξαν καλοί βουδιστές ή μουσουλμάνοι. Ο καθένας στο μαγαζί του.
Στα πρώτα χρόνια του 3ου αιώνα έφτασε στα αυτιά του βασιλιά πως ο Θόδωρος, ένας ομορφάντρας, ήταν ικανός στρατιωτικός και ζήτησε να τον συναντήσει. Δωδεκαθεϊστής ο ηγεμόνας αλλά δεν είχε πρόβλημα να αποδεχθεί τον χριστιανό Θόδωρο, ο οποίος αποδείχθηκε ένας τραμπούκος του κερατά. Ζήτησε την άδεια από τον βασιλιά να πάρει τα αγαλματίδια των θεών της προηγούμενης του χριστιανισμού θρησκείας, να τα μεταφέρει σπίτι του, για να προσευχηθεί. Και ψεύτης από πάνω ο δικός σου. 
Τι έκανε ο Θόδωρος; Έσπασε τα αγάλματα των θεών του Ολύμπου, και χωρίς δίκαννο. Η απόλυτη ιεροσυλία. Κανένας σεβασμός στα θρησκευτικά πιστεύω του αλλουνού. Αντί, λοιπόν, να τον καταραστούν, τον αγιοποίησαν οι δικοί σου. Το ίδιο κάνουν και οι ΠΑΕ, αν όχι αυτές, κάποιοι Σύνδεσμοι ''Φιλάθλων'' που ''αγιοποιούν'' μέλη τους, αληταράδες κι όχι, όταν καταλήξουν θύματα αντίπαλης συμμορίας, δηλαδή χούλιγκαν αντιφρονούντων, άλλης ομάδας. 
 
Αλήθεια, το ίδιο θα έκαναν σήμερα ο πατριάρχης και ο πάπας της Ρώμης, εάν ένας χριστιανός κατουρούσε σε τζαμί, έσπαγε άγαλμα του Βούδα, πέταγε στα σκουπίδια την εβραϊκή μενορά, την επτάφωτη λυχνία; Έναν τέτοιον ιερόσυλο χούλιγκαν θα τον έστελναν στον Παράδεισο; Ο εν λόγω Θόδωρος Στρατηλάτης αν είχε τολμήσει σήμερα τέτοιους χουλιγκανισμούς, χάρη των οποίων αγιοποιήθηκε, θα τον παίρνανε με τις πέτρες. Η ίδια η χριστιανική Εκκλησία θα τον καταδίκαζε.
Διαβαστε ακομα: