Καταπελτης το Economist για την Ακροπολη

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Το μεγάλο και έγκυρο δημοσιογραφικό έντυπο της Ευρώπης, το Economist, με ένα άρθρο καταπέλτη για όσα συνέβησαν στον πολιτισμό κατά την διάρκεια του lockdown, ξεκινάει το άρθρο του με τα τσιμέντα στην Ακρόπολη.

Και βέβαια το υπουργείο πολιτισμού με την Μενδώνη αρχηγό, πίσω απ’ όλο αυτό βλέπει “δάκτυλο” ΣΥΡΙΖΑ. Ότι και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Κι αν μείνεις μόνο σ’ αυτά που γράφουν τα “πετσωμένα” έντυπα στην Ελλάδα ή σ’ αυτά που λέει το υπουργείο, λες: “Ναι έχουν δίκιο. Ο κωλο- ΣΥΡΙΖΑ φταίει”.

Έλα όμως που ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα.

Το περιοδικό Economist γράφει: “Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα - τον Οκτώβριο του 2020 - οι οικοδόμοι έριξαν φαρδιά τσιμεντένια μονοπάτια γύρω από τους ναούς της Ακρόπολης. Οι αρχές λένε ότι τα μονοπάτια βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Οι επικριτές λένε ότι προκαλούν πλημμύρες. Ένας ακαδημαϊκός κατηγόρησε τη διοίκηση ότι χρησιμοποίησε το lockdown ως “προπέτασμα καπνού”.

Και στην συνέχεια, εκτός του ότι κατατάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που "καταστράφηκαν" στην διάρκεια της πανδημίας, αναφέρεται και σε άλλες καταστροφές, όπως το γκρέμισμα του Εθνικού θεάτρου στα Τίρανα ή το y-Block στο Όσλο, ένα καμπυλωτό τσιμεντένιο αριστούργημα του μινιμαλισμού της δεκαετίας του 1960, αν και ευτυχώς οι τοιχογραφίες του από τον Πικάσο αφαιρέθηκαν πρώτα.

Και όλο αυτό η Μενδώνη το “μετέφρασε” έτσι: …

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ εδώ:...nikosonline.gr