Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ 55 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ!!!

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Αρχαιολογικά ευρήματα υψηλής τέχνης, συνολικά 55, με ιστορική και συμβολική αξία παραδόθηκαν στην Ελλάδα από τον Γενικό Εισαγγελέα του Μανχάταν, Alvin Bragg Jr. Τα εντόπισαν, έκριναν ότι αποκτήθηκαν παρανόμως και τα επέστρεψαν. Τόσο απλά.

 

Δύο διαφορετικές έρευνες έφεραν τις 55 αρχαιότητες πίσω στην πατρίδα. 47 από τη Συλλογή M. Steinhardt επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά και άλλα 8 έργα προϊστορικής εποχής από την Θεσσαλία, τα οποία προέρχονται από άλλη έρευνα.

Ο εισαγγελέας Alvin Bragg Jr. μίλησε με θερμά λόγια για τον Βοηθό Εισαγγελέα – τον ομογενή - Matthew Bogdanos που παρείχε κομβικές πληροφορίες οι οποίες επέτρεψαν την πλήρη τεκμηρίωση των έργων στο πλαίσιο της δύσκολης αυτής έρευνας. “Η τεράστια επιτυχία σας δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες που επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, αλλά το ηχηρό μήνυμα προς όλους όσους εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών, ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα, που οι παράνομες συναλλαγές τους θα αποκαλυφθούν και οι ίδιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους... ”

Ο εισαγγελέας του Manhattan κ. Alvin Bragg είπε ότι μόνο ο κούρος εκτιμάται ότι αξίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα πάντα και δείτε φωτο εδώ...nikosonline.gr