ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΛΕΣΒΙΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΓΙΑ... ΑΝΔΡΑ!

 

Ήταν περήφανη για το φύλο της, ευγνωμονούσε τη φύση που την γέννησε γυναίκα και η ψυχή της αποζητούσε την παρέα και τον έρωτα με τις μαθήτριες της. Το παγκόσμιο σύμβολο της γυναικείας ομοφυλοφιλίας, η μέγιστη ποιήτρια της αρχαιότητας, λυρική, ερωτική, αξεπέραστη, η Σαπφώ η Λεσβία, γεννημένη στη Λέσβο, κόρη αριστοκρατικής οικογενείας της Μυτιλήνης. Έφτιαξε μια σχολή και παρέδιδε μαθήματα ποίησης, μουσικής, και βέβαια, αγάπης, λατρείας στο γυναικείο σώμα.

Με τους στίχους της ύμνησε τον έρωτα ανάμεσα στις γυναίκες και σίγουρα είναι η πρώτη που το έκανε αυτό στην Ιστορία της ανθρωπότητας από καταβολής. Ήταν, λοιπόν, και παιδαγωγός, όμως δικαιολογημένα την είπαν και “γυναικοκεράστρια”, κερνούσε σεξ στην κάθε αγαπημένη της, αφού προηγουμένως με τη λύρα τραγουδούσε στην εκλεκτή μαθήτρια της, μια ακόμα πηγή έμπνευσης, και της περιέγραφε τα κάλλη της.

Γεννήθηκε στην Ερεσό το 630 πριν τον Ναζωραίο η Σαπφώ, ήταν παντρεμένη η θεωρούμενη δέκατη μούσα, και είχε μια κόρη. Αν είναι δυνατόν! Η κορυφαία λυρική ποιήτρια, υψηλής αξίας κατά παγκόσμια αναγνώριση, ήθελε τις ερωμένες της γυμνές να χορεύουν και ο ήλιος να καίει το κορμί του, πριν τις πλησιάσει, τελικά το 570, να αυτοκτονήσει για έναν άνδρα!

Αισθάνθηκε πόθο για τον πανέμορφο Φάωνα κι αυτός δεν ανταποκρίθηκε. Η Σαπφώ έπεσε στο κενό, από το ακρωτήριο Λευκάτα της Λευκάδας.

Τι σημασία έχει ποια είναι η αλήθεια για την Σαπφώ; Κανείς δεν ξέρει αν ήταν λεσβία, bisexual, ή ό,τι άλλο. Αν ήταν πράγματι παντρεμένη, αν πράγματι καψουρεύτηκε άλλον άνδρα, αν αυτοκτόνησε. Η Ιστορία την έχει καταγράψει ως gay και έτσι την θέλουν οι λεσβίες όλης της γης. 

Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΑΡΗ ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΠΛΙΝ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ