ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ… ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

 

Τελικά, γιατί έγινε ο πόλεμος στην Ουκρανία; Τι συνέβη, μάλλον τι δεν συνέβη, για να αποτραπεί η αιματοχυσία; Η ανθρώπινη δυστυχία. Η προσφυγιά. Η αλλαγή στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, από τη μια μέρα στην άλλη. Γιατί, ρε, γαμώτο, να προκύψει ένας ακόμα πόλεμος, αληθινός και αποκρουστικός;

Ανθρώπινα ερωτήματα, που δικαιολογούνται να τα κάνουν μόνο παιδιά του δημοτικού σχολείου. Η απάντηση είναι ότι ο πόλεμος έγινε και συνεχίζεται επειδή έτσι είναι γραφτό. Επειδή αυτή είναι η μοίρα του ανθρώπου. Να κάνει πόλεμο. Άσε το παιδί του νηπιαγωγείου αλλά και τον ανιστόρητο άνθρωπο κάποιας ηλικίας που ακοοοοόμα δεν έχει πάρει πρέφα ποια είναι το ριζικό του δίποδου.

Μοιάζει αφέλεια, και άγνοια, να μη λαβαίνει υπ’ όψιν του κανείς ποια είναι η Ιστορία του ανθρώπου. Ότι ο πόλεμος είναι βαθειά χαραγμένος στην ιστορική πορεία του ανθρώπου. Ναι, παραπέμπει σε ανοησία να ψάχνει κανείς τα… αίτια του πολέμου στην Ουκρανία. Ποιος φταίει, ποιος είναι υπόλογος απέναντι στην ανθρωπότητα.

Ο πόλεμος γίνεται διότι είναι προγραμματισμένος να γίνει. Και κανένας πόλεμος δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Καμιά διαφορά των εμπλεκομένων δεν λύθηκε με τον πόλεμο. Μάταιος κόπος να λένε αυτά και τα άλλα οι αναλυτές, οι σχετικοί, γιατί ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Στο ΝΑΤΟ να ήταν η Ρωσία, πάλι ο πόλεμος θα γινόταν, αν όχι ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Κάποιοι άλλοι θα συνέχιζαν την παράδοση που η αρχή της χάνεται στους αιώνες των αιώνων.
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ... ΖΗΛΕΥΕΙ