Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΡΥΖΙ...

 
γράφει ο Φωστήρας
 
Οι πιο ωραίοι απ’ όλους είναι οι Κινέζοι. Πρέπει να σπάνε μεγάλη πλάκα με όλο αυτό το μπουρδούγιο που γίνεται στην Ευρώπη. Έχουν μαζέψει μέσα σε τριάντα χρόνια όλο το χαρτί του πλανήτη, χτυπάνε ανελέητα με την καραμπίνα ό,τι κυκλοφορεί σε αμερικάνικο ομόλογο στην αγορά, εξωτερικό δανεισμό και χρέος έχουν ξερό ζερό και κάθονται αμέριμνοι σε μια γωνία του γλόμπου όπου δεν υπάρχει κανένας εχθρός στα σύνορα τους, ούτε πρόκειται να εμφανιστεί για τα επόμενα 10.000 χρόνια.

Το σενάριο να ζητήσει και να πάρει ο Πούτιν βοήθεια από το Πεκίνο μπορεί να σταθεί μόνο σε καλοκαιρινή επιθεώρηση στο Δελφινάριο. Ο πρώην KGBίτης οπωσδήποτε κάτι θα έχει ακούσει για την πρώτη επίσκεψη του Στάλιν στον Μάο. Όπου ο ατσαλένιος Γεωργιανός ληστοσυμμορίτης βγήκε από την συνάντηση για πρώτη φορά στη ζωή του κάτωχρος και είπε στους δικούς του: «Ο τύπος εκεί μέσα δεν παίζεται με τίποτα».

Έτσι είναι οι μανδαρίνοι. Αλήθεια, τη θεωρία του μανδαρίνου την ξέρετε; Όχι αυτή που ακούσαμε στο «Μια ζωή την έχουμε». Την άλλη, την κανονική. Ήταν λοιπόν ένας μανδαρίνος που είχε φάει μία γαβάθα ρύζι και είχε στουμπώσει. Του λέει κάποιος: «Πες πως πατάς ένα κουμπί εδώ και την ίδια ώρα στα βάθη της Ευρώπης θα πεθάνουν 30.000.000 φουκαράδες. Αλλά εσύ θα πας τουαλέτα και θα’ σαι σαν να’ χεις φάει δέκα ακτινίδια. Θα το πάταγες το κουμπί;». Εσείς τι λέτε. Θα το πάταγε;

Δεν μπορούμε να εννοήσουμε τον κινέζικο πολιτισμό. Δεν έχουμε τα εργαλεία, δεν ξέρουμε τα μετρικά μεγέθη. Πολύ περισσότερο αφού εκεί τα μεγέθη είναι πραγματικά αμέτρητα. Μα μόνο ο πληθυσμός της Κίνας είναι όλες οι Η.ΠΑ. μαζί με όλη την Ευρώπη και όλη τη Ρωσία μαζί με την Ιαπωνία και μένουν καμία 400ρια εκατομμύρια νοματαίοι ακόμα για ρέστα. Τίποτε από αυτά που μάθαμε και ξέρουμε εδώ δεν μπορεί να εφαρμοστεί εκεί. Όπως ακριβώς η Ευκλείδεια Γεωμετρία δεν ισχύει στην κβαντομηχανική, έτσι και στο κινέζικο σύμπαν οι θεωρίες του Αριστοτέλη και του Μοντεσκιέ είναι σαχλαμάρες. Και μην ακούσω τίποτε περί καπιταλιστικού κομμουνισμού και λοιπές βερμπάλες. Οι Κινέζοι δεν διάβασαν ποτέ το Κεφάλαιο του Μάρξ. Δεν τους χρειαζόταν. Πέρασαν από την μακραίωνη αυτοκρατορική παράδοση στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό χωρίς καμία διαφορά.

 

Στον κόσμο αυτό έννοιες όπως διάκριση εξουσιών και ατομικό δικαίωμα αλλά και πληθωρισμός, πολιτικό κόστος ή ανθρωπιστική και οικονομική κρίση  και λοιπές τέτοιες αηδίες δεν υπήρχαν ποτέ και δεν είναι δυνατόν πια να γίνουν αντιληπτές.

Είναι μια κοινωνία ασύλληπτων αντιθέσεων. Όπου όλοι, μα ΟΛΟΙ, είναι αναλώσιμοι, η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει ούτε όσο μία χούφτα ρύζι, όπου η εκτέλεση των θανατοποινιτών γίνεται με πυροβολισμό στην παρεγκεφαλίδα με μία σφαίρα των 22 mm, η οποία μάλιστα χρεώνεται στην οικογένεια του εκτελεσμένου. Αλλά και μία χώρα η οποία πριν τριάντα χρόνια δεν είχε ούτε ένα χιλιόμετρο αυτοκινητοδρόμου και σήμερα το οδικό της δίκτυο αποτελεί το 8ο θαύμα του κόσμου με 10.000 χιλιόμετρα οδοποιίας το χρόνο που πέρασε μέσα και πάνω από τα Ιμαλάια με γέφυρες και τούνελ σε υψόμετρο 5.000 μέτρων.

Μην έχετε καμία αμφιβολία. Οι μανδαρίνοι σπάνε μεγάλη πλάκα με τους πολέμους μας και τα καμώματα μας.   

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΘΥΣΕΙ Η… ΕΙΡΗΝΗ