Μια συναντηση με τον Χρηστο Νικολοπουλο

 

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο των ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ που κάνουμε μια φορά το μήνα στον ΙΑΝΟ, ξαναβρέθηκα με μεγάλη χαρά με τον αγαπημένο μου Χρήστο Νικολόπουλο, φίλο από παλιά – τότε που τον είχα πρωτογνωρίσει στο σπίτι του Γιώργου Νταλάρα. Όπως πάντα ήταν χαμογελαστός, ευγενής και χαμηλόφωνος.

 

Η τελευταία του κυκλοφορία έγινε από το Ogdoo Music Group και λέγεται “Τα απρόοπτα”. Ένας δίσκος σε εξαιρετική έκδοση, απ’ αυτές που σπάνια κυκλοφορούν στις μέρες μας, σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη με μια πληθώρα νέων ερμηνευτών. Νέων κυρίως με την έννοια ότι δεν έχουν συνεργαστεί με τον Νικολόπουλο, όπως κάποιοι άλλοι.

Τα απρόοπτα” εκτός από cd, κυκλοφορήσαν και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων. Τα απέκτησα και τα δύο και μάλιστα υπογραμμένα από τους δημιουργούς.

Τα Απρόοπτα” αποτελούν τον πρώτο, κύκλο τραγουδιών των δύο δημιουργών. Η έκδοση του δίσκου συνοδεύεται από βιβλίο 40 σελίδων με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την επική πορεία του Χρήστου Νικολόπουλου στην δισκογραφία. Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν εξαιρετικοί ερμηνευτές, όπως: Μίλτος Πασχαλίδης, Ιουλία Καραπατάκη, Σταμάτης Κραουνάκης, Θοδωρής Κοτονιάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, Ασπασία Στρατηγού, Μανώλης Λιδάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Ελένη Δήμου.

Χρήστο μου, τον Κραουνάκη πως τον σκέφτηκες;

  • Είμαστε φίλοι με τον Σταμάτη από παλιά και πάντα μου έλεγε ότι θέλει να του γράψω ένα τραγούδι. Όταν μου έστειλε ο Αναγνωστάκης τους στίχους του “Άσε με να σε σκέφτομαι” αμέσως πήγε το μυαλό μου στον Σταμάτη και του έστειλα μήνυμα.

Τον φώναξες να το ακούσει;

  • Κοίτα,…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr