ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

 
Αφού πήρανε τη θρησκεία από τους Εβραίους, γιατί να σνομπάρουν το εβραϊκό έθιμο της σφαγής του αρνιού. Τι κάνανε οι Εβραίοι οι οποίοι, βέβαια, για ό,τι κάνανε είχανε συγκεκριμένη αιτία. Φοβερό, ε; Να μιμείται κανείς αλλόθρησκου έθιμο, χωρίς να ξέρει γιατί το υιοθετεί. 
Τι θα πει ''Το πήραμε από τους γονείς μας''; Να το πάρεις από τους γονείς σου και από όποιους άλλους γουστάρεις, αλλά προηγούμενα να έχεις αντιληφθεί τι είναι αυτό που παπαγαλίζεις. Με λόγια και με πράξεις. 

Οι Εβραίοι σφάζανε το αρνί και με το αίμα του βάφανε τα ανώφλια των σπιτιών. Και έτρωγαν το κρέας πάντα με πικρά χόρτα, γιατί; Να μη ξεχνάνε τα πικρά χρόνια που είχαν περάσει οι πρόγονοί τους στην Αίγυπτο.

Ο χριστιανός, κατ' εξοχήν αντιεβραϊστής, παραδοσιακός εβραιομάχος, συμπεριέλαβε στην πασχαλινή ατζέντα, μάλιστα σε ρόλο κορυφαίο, τη θηριωδία του σουβλισμένου αρνιού. Δεν ήταν κορόιδα να βάλουν στο κόλπο και τα πικρά χόρτα. Και επειδή ήθελαν να εκχριστιανίσουν το εβραϊκό happening της αρχαιότητος είπανε το παραμυθάκι ότι ο Χριστός συμβολίζει «τον αμνό τον αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου».
Αυτό ήταν αρκετό να πέσει μαχαίρι από τους χριστιανούς στο όνομα της... θυσίας του αμνού ή του εριφίου, του μικρού κατσικιού.
Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ''ΠΙΑΣΕΙ'' Η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ