ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 
Του Θωμά σήμερα. Πάμε κατ' ευθείαν στα βαθειά νερά. Στο βάθος της θάλασσας, εκεί όπου δεν φθάνει και η πιο δυνατή ακτίνα του θεού Ήλιου.
Κινητή γιορτή αυτή του Θωμά. Έχει κι αυτά τα κόλπα η θρησκεία. Έχω απ' όλα, σου λέει, και κινητές και ακούνητες, δηλαδή σε σταθερή ημερομηνία κάθε χρόνο γιορτές.
Με τον Τομ γιορτάζεται ο άπιστος. Τι λέτε, ρε. Τι είναι αυτά που λανσάρετε αιώνες και δεν ντρέπεστε. Ο άγιος της αληθινής πίστης είναι ο Τόμας. Γιατί; Τίποτα δεν λέμε αφοριστικά. Μιλάμε λογικά. Πάντα. Με επιχειρήματα. Πάντα.
Ο “άπιστος” Θωμάς είναι ο μαθητής του Ιησού που πίστευε τον δάσκαλο περισσότερο από κάθε άλλον. Ο πιο πιστός και τον παρέδωσαν στην αιωνιότητα ως άπιστο. Ντροπή. Γιατί; Επειδή πίστευε τον δάσκαλο του χωρίς να χρειάζεται τα θαύματα του. Τα μαγικά του. Τα ταχυδακτυλουργικά του.
Σύμφωνα με το παραμύθι αναστήθηκε ο Τζήσας, τον είδαν ζωντανό κάποιοι από τους μαθητές του και το σφύριξαν σχετικώς στον Thomas. Στον συνειδητό πιστό του Ιησού. Και τους λέει ο Tommy, έτσι τον έλεγαν οι κολλητοί του, ''Αν δεν τον δω με τα μάτια μου, κι αν δεν δω τις πληγές από τα καρφιά που τον είχαν σταυρωμένο, δεν μασάω... ''.
Είδε ο Θωμάς, ακούμπησε και με τα δάκτυλα του τα τραύματα στο κορμί του Χριστού, και τότε πίστεψε ότι πράγματι αναστήθηκε ο αρχηγός.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΜΙΚΗΣ, Ο ΜΑΝΟΣ.... , ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ