ΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 
''Τι να κάνω κι εγώ;... '' απολογήθηκε στον κόσμο ο Πάπας της Ρώμης αναφερόμενος στις ενέργειες του και την αγωνία τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτή είναι η αλήθεια. Ότι μπορεί να κάνει για να σταματήσει την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία ο περιπτεράς στη γωνία ή ο άλλος στην πλατεία που πουλάει σουβλάκια, τόσα μπορεί να κάνει και ο Φραγκίσκος. Ο Πάπας της Ρώμης. 
Ναι, αλλά είναι Πάπας, ο Νο Ι επί της γης εκπρόσωπος του Θεού και του Υιού. Δεν είναι ο καντηλανάφτης της τάδε εκκλησίας. Και επειδή είναι Πάπας, όχι ο κλητήρας του υπουργείου εξωτερικών, κάτι πρέπει να κάνει. Κάτι, δηλαδή, να δείξει ότι παραμύθι φούρναρης κάνει. Ζήτησε, λοιπόν, να συναντηθεί με τον Πούτιν, να πάει ο ίδιος να βρει τον τσάρο, να τον παρακαλέσει να σταματήσει τον πόλεμο. 
Αρνήθηκε να τον δεχθεί ο τσάρος Πούτιν. Η αλήθεια είναι ότι του έστειλε μήνυμα του Φραγκίσκου και του είπε: ''Μην κάνεις τον κόπο... Έχω εντολή από τον Θεό να ισοπεδώσω την Ουκρανία. Άσε, αδελφέ εν Χριστώ Φραγκίσκο, εγώ κι όχι εσύ ξέρεις από πρώτο χέρι τις βουλές του παντοδύναμου''.
Έγινε και επικοινωνία των δυο εν Χριστώ αδελφών, του Πάπα της Ρώμης και του βαρύμαγκα πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλου. Πάντα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Φράγκυ, είπε του Κύριλου: Ένας πατριάρχης δεν είναι παπαδάκι του όποιου αρχηγού κράτους, αλλά υπηρέτης του Χριστού. Και ο άλλος, ο Κύριλος, του απάντησε πως ο αδελφός Πούτιν δεν είχε άλλη επιλογή, έχει όλα τα δίκια με το μέρος του, ότι υποχρεώθηκε να μπουκάρει στην Ουκρανία. Αμήν.
Διαβαστε ακομα:

ΚΡΥΦΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΠΟΡΘΗΤΗΣ