ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΦΑΣΟΥΛΑΔΑΣ!

 

Το πρώτο που ρωτάνε κάθε αιωνόβιο. Όποιον έφτασε τα 100, όποιον τα ξεπέρασε. Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας σας; Και μπερδεύεσαι. Ένας λέει πως έζησα τόσα πολλά χρόνια διότι π.χ. έτρωγα κρέας, άλλος διότι δεν υπήρχε ποτέ κρέας στο πιάτο του. Βγάλε συμπέρασμα.

Ο Μητσοτάκης των 99 ετών; Ο Κωνσταντίνος, ο πατέρας του πρωθυπουργού που γεννήθηκε Οκτώβριο του 1918 και πέθανε το 2017, σα σήμερα 29 Μαίου.Τον κράτησε η φασουλάδα! Απαραιτήτως δύο και τρεις φορές την εβδομάδα ο λάτρης των οσπρίων γευμάτιζε με το εθνικό φαγητό που του το μαγείρευαν όχι πάντα με τον ίδιο τρόπο. Μήπως η φασολάδα του χάριζε και την καθαρότητα του μυαλού του μέχρι το τέλος του βίου του.

Τελείωσαν οι απανωτές εκλογές το 1990 και για να ξεφύγει από το μαγκανοπήγαδο της πολιτικής ο νικητής στις κάλπες παρέα με δύο υπουργούς του τράβηξε για Καρπενήσι. Ο λεβέντης Κρητικός, τότε στα 72 του, με τα πόδια ανέβηκε στο χιονισμένο Βελούχι, γιατί; Να δοκιμάσει τη φασουλάδα και τα άγρια χόρτα, που θα τον κερνούσαν οι ντόπιοι.

Στη φώτο, και οι τέσσερις μακαρίτες. Από αριστερά, η Μαρίκα Μητσοτάκη (1930 -2012), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος (1924 - 2018), Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μπάρμπαρα Μπους (1945- 2018).

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ