ΕΛΛΕΙΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 
Ο  μέγας, ο αξιομνημόνευτος στους αιώνες Charles Dikens γεννήθηκε Φεβρουάριο του 1812 και πέθανε το 1870, σα σήμερα 9 Ιουνίου. Στα 24 χρόνια του στο Τσέλσυ, τότε ήταν χωριό αυτή και πολύ in περιοχή του Λονδίνου, παντρεύτηκε την Katherine Hogarth και της έκανε 10 παιδιά. Ο συγγραφέας του προλεταριάτου και του υποκόσμου, όχι της βασιλικής αυλής και της αριστοκρατίας, πολύ γρήγορα είχε στη ξεφτύλα την γυναίκα του. Την μητέρα των παιδιών του.

Ο σπουδαίος Άγγλος ηθοποιός Ρέιφ Φάνς σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στην ταινία Η Αόρατη Γυναίκα, η οποία αναφέρεται στην… οικογενειακή ζωή του κορυφαίου - και διαχρονικού -συγγραφέα του αιώνα του. Παρουσιάζει στο σινεμά τον Τσαρλς Ντίκενς, όπως ήταν στην πραγματικότητα, ένας αλκοολικός, εραστής της κατά 27 χρόνια νεότερης του, κάποιας ανύπαρκτης ηθοποιού, την οποία είχε σπιτώσει.

Σα σκουπίδι συμπεριφερόταν στην σύζυγο του Κάθριν ο Κάρολος Ντίκενς. «Σε βαρέθηκα, και τα παιδιά μας σε βαρέθηκαν… Είσαι και άσχημη! Είσαι και χοντρή!...». Αυτά της έλεγε ο συγγραφέας του «Όλιβερ Τουίστ» που έκτισε ένα μισότοιχο στην… κρεβατοκάμαρα, να κοιμάται, όποτε κοιμόταν σπίτι του, χωριστά από την γυναίκα του. (Στη φώτο, ο Ray Fiennes (1962) και η Felicity Jones(1983) η οποία στην ταινία είναι η 18χρονη ερωμένη του Ντίκενς.)
Συμπέρασμα. Ο μεγάλος, ο πολύ μεγάλος συγγραφέας, μουσικός, στρατηγός, φιλόσοφος, επιστήμων, ερευνητής με σκέψη και προσφορά στην ανθρωπότητα, πιθανόν να είναι εγκληματίας, ρεμάλι του κερατά, κατάπτυστος, γλοιώδης, προδότης. Στην τέχνη του, όμως, στον τομέα του αξεπέραστος.
Διαβαστε ακομα: