ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ...

 
Του αγίου πνεύματος σήμερα. Να το ξεκαθαρίζουμε, άλλο το πνεύμα, το σκέτο πνεύμα, κι άλλο το άγιο, το οποίο δεν είναι απαραίτητο να είναι πνεύμα. Τι εννοεί ο παίκτης;
Λέμε ότι ένας είναι πνευματικός άνθρωπος. Καλλιεργημένος, μορφωμένος, διαβασμένος. Έτσι θα πεις τον στοχαστή, τον διανοούμενο, τον ψαγμένο. Ότι είναι πνευματικός άτομο. Ασχολείται με πνευματικές αναζητήσεις, έχει πνευματικές ανησυχίες. Δεν θα πεις πνευματικό άνθρωπο μια θεούσα. Ένα φανατικό της θρησκείας. Έναν πιστό.
Θεός είναι το Άγιον Πνεύμα για τη θρησκεία. Ας μην είναι... πνεύμα. Ας μην είναι αντικείμενο συζήτησης, άποψης, διαλόγου, μιας άλλης γνώμης. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στις θρησκείες. Στους θεούς, μάλιστα. Γιατί είπαμε, ότι το Πνεύμα το Άγιον είναι Θεός. Όπως ο ίδιος ο θεός, και ο Χριστός.
Τρία είναι τα ''πρόσωπα'' της Άγίας Τριάδος. Ο Θεός, ο Χριστός και το Άγιον Πνεύμα. Το οποίο άγιο πνεύμα το κουβαλάνε αυτά τα παλιόπουλα τα περιστέρια και τα χώνουν στο κεφάλι των προφητών. Λευκό είναι το περιστέρι και γι' αυτό συμβολίζει την ειρήνη, αλλά αν βρει την ευκαιρία ορμάει στη φωλιά να φάει τα πιτσουνάκια, τα ίδια τα παιδιά του.
Πως γράφτηκαν οι αλήθειες, δηλαδή τα παραμυθάκια των θρησκειών; Δούλεψαν τα περιστέρια. Αυτά επιφοίτησαν το Άγιον Πνεύμα στους προφήτες. Έλα, όμως, που οι χριστιανοί τα σπάσανε, διότι ναι μεν αναγνωρίζουν ως Άγιο το άγιο πνεύμα, αλλά δεν το θεωρούν όλοι ίσο και όμοια με τον Πατέρα και τον Υιό.
Οι της ορθοδοξίας λένε ότι το Άγιον Πνεύμα εκπορεύεται μόνο από τον Πατέρα,. ενώ οι του καθολικισμού ότι και ο Χριστός εκπέμπει Άγιον Πνεύμα. Πάντως, ο κοσμάκης βαπτίζεται ορθόδοξος ή καθολικός χωρίς να τον ρωτάνε ή να τον ενδιαφέρει από που ξεκινάει το κόλπο και αν το μεταφέρουν περιστέρια ή χελώνες.
Διαβαστε ακομα:

ΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ ''ΕΔΩΣΕ'' ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ