ΜΙΑ ΔΕΚΑΔΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΡΧΕΣ

 
- Στη Βίβλο υπάρχουν εικόνες, μύθοι, μια θρησκεία, αλλά δεν υπάρχει σκέψη, στοχασμός. Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που άρχισαν πραγματικά να στοχάζονται, οι πρώτοι πού δημιούργησαν ένα εξελιγμένο αστικό πολιτισμό.
 
Η κουβέντα βγήκε από τον Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Αργεντινό συγγραφέα, μορφή παγκόσμιας αξίας στη λογοτεχνία του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε Αύγουστο του 1899 και πέθανε το 1986 σα σήμερα 14 Ιουνίου. Τον θυμόμαστε με εννέα ακόμα σκέψεις του, τις οποίες βαθμολογούμε με δέκα, και τόνο. 
- Ο χρόνος είναι η τίγρη που με καταβροχθίζει, αλλά εγώ είμαι η τίγρη.
 
- Φυτέψτε τους δικούς σας κήπους και στολίστε μόνοι σας την ψυχή σας αντί να περιμένετε κάποιον άλλο να σας φέρει λουλούδια.
- Περπατώ στις συνοικίες μέσα στη μοναξιά της νύχτας και σκέφτομαι γιατί μας αρέσει η νύχτα - αφαιρεί τις περιττές λεπτομέρειες, όπως ακριβώς κάνει και η μνήμη.
 
- Έκανε παρέα με πόρνες και με ποιητές… , ακόμα και με άτομα πολύ χειρότερα.
- Οι δικτατορίες τρέφουν την καταπίεση, οι δικτατορίες τρέφουν την υποδούλωση, οι δικτατορίες τρέφουν τη βαναυσότητα. Το πιο απαίσιο; Τρέφουν και την ηλιθιότητα.
- Το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές επειδή η βλακεία είναι δημοφιλής.
 
- Ντροπή να είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο τόσο δευτεροκλασάτες χώρες όπως η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ.
 
Χτίζεις στην άμμο και χτίζοντας και ξαναχτίζοντας κάνεις την άμμο πέτρα.
Ο χειρότερος λαβύρινθος δεν είναι εκείνος με το περίπλοκο σχέδιο που μπορεί να μας παγιδεύσει για πάντα, αλλά μια μοναδική και τέλεια ευθεία γραμμή.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ... ΘΑΝΑΤΟ.