ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ

 

Έγιναν επαναστάσεις, χύθηκε αίμα ατελείωτο γιατί το στομάχι του λαού δεν άντεχε άλλο την πείνα. Αγωνιστές και ποιητές μπήκαν μπροστά για την κατάκτηση της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης, της κατάργησης της λογοκρισίας, για περισσότερη δημοκρατία. Και από συνουσία; Από σεξ.

Γιατί, αναρωτιέται κανείς, οι επαναστάτες για αιώνες τα έδιναν όλα για τα δίκαια των λαών, για ισότητα και ειρήνη, για την ελευθερία των ιδεών, και σνόμπαραν τις ερωτικές, τις σεξουαλικές απαιτήσεις; Γιατί να αποδίδεται μεγαλύτερη αξία στις λεγόμενες πολιτικές κατακτήσεις κι όχι στο δικαίωμα του ατόμου να καλλιεργήσει πνευματικά, πρακτικά αλλά και λογοτεχνικά τον ερωτισμό του.

 

Οι αράδες με αφορμή «το νόμο της 29ης Ιουλίου», σα σήμερα το 1881, στην αληθινά πρωτοπόρο Γαλλία. Ούτε ενάμισυ αιώνας δεν πέρασε από τότε που επετράπη χωρίς περιορισμούς η έκδοση και η πώληση κάθε βιβλίου, που έως τότε χαρακτηριζόταν άσεμνο, χυδαίο, πορνογραφικό. Πρώτη, λοιπόν, η Γαλλία άνοιξε το δρόμο σε εποχή που κυριαρχούσε ένας γελοίος πουριτανισμός και αντιμετωπιζόντουσαν με καχυποψία ακόμα και αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στην Αγγλία και την Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Άσε τι γινόταν στην υπερσυντηρητική Αμερική.

 

Τέλη του 19ου αιώνα κι ακόμα στην πολιτισμένη Ευρώπη καταδικάζονται εκδότες αξιοσέβαστοι και πεθαίνουν στη φυλακή επειδή κυκλοφόρησαν βιβλία του Εμίλ Ζολά και του Μαρκ Τουαίν. Στην Αγγλία υποχρέωναν τους εκδότες και συγγραφείς σε hard labor, σε καταναγκαστικά έργα για κάποιους μήνες.

Αναφέρω μονάχα τούτο. Το 1948 έπεσε κεραυνός στις ΗΠΑ, με σεισμό κουνήθηκε η Αμερική, τέτοιο ήταν το σκάνδαλο της πασίγνωστης Έκθεσης Kinsey, για τη Σεξουαλική Συμπεριφορά του Άνδρα, έκδοση του ιδρύματος Rockfeller. Επειδή στη σχετική του έρευνα ο σεξολόγος ανέφερε τα εξής:

«...Το φιλί αλά γαλλικά, που συμπεριλαμβάνει την επαφή του εσωτερικού μέρους των χειλέων, γλωσσική επαφή και ερεθισμό της εσωτερικής κοιλότητας του στόματος της συντρόφου είναι συχνό φαινόμενο, κατά 87%, των προσυνουσιακών επαφών στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις και σπανιότερο, κατά 59%, στις κατώτερες...».

Σάλταραν από ντροπή(!) στις ΗΠΑ επειδή ο Kinsey έγραφε τόσο... τολμηρά τις επιστημονικές του παρατηρήσεις. Αυτά συνέβησαν και μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο, όχι στα χρόνια όπου οι λευκοί άρχισαν τους πολέμους με τους Ινδιάνους.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΟΣ ΜΙΚ ΤΖΑΚΕΡ