ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟΣΟΔΟΥΛΙΚΟ ΑΟΡΑΤΟ ΦΡΙΚΙΟ...

 

Μια υγιέστατη επιχειρηματίας στην Μύκονο δέχθηκε επίθεση από… μικρόβιο, με συνέπεια να υποστεί εγκεφαλίτιδα και να εισαχθεί στην εντατική. Δεν ξεχνώ ποτέ το θάνατο μιας γνωστής μου, όχι περισσότερο από 40 χρονών, που πέθανε από μικρόβιο με το οποίο συναντήθηκε στον κήπο του σπιτιού της, στο Ψυχικό.

Μικρόβιο. Κι όμως αυτή η τεράστια ελληνική λέξη δεν είναι.. ελληνική. Δάνειο είναι από την Γαλλία, Microbe. Μικρός και βίος, σύνθετη λέξη. Στην πραγματικότητα  η ουσία είναι το μέγεθος, όχι ο χρόνος του μονοκύτταρου μικροοργανισμού, που είναι ικανό να σε ανατινάξει.

Τα μικρόβια είναι χρήσιμα. Βέβαια. Τα χρειαζόμαστε. Μας κάνουν παρέα, τα κουβαλάμε επάνω μας, μέσα μας. Και δεν έχουμε προβλήματα υγείας με τη συμβίωση με τα μικρόβια, τα καλά. Τα κακά, μη σε βρουν.
 
Η παλάμη μας είναι γεμάτη μικρόβια. Πλένεις τα χέρια και μετά από δέκατα του δευτερολέπτου τα πλυμένα χέρια έχουν μικρόβια.
 
Ένα μικρόβιο τοσοδούλικο, που το πιάνει το μάτι μόνο με το μικροσκόπιο μπορεί άνετα να το αντιμετωπίσει το σώμα, όμως μπορεί να σε ρίξει στο κρεβάτι.
Μια λοίμωξη, να κάνει τον κύκλο της με εμετό, πυρετό. Μέχρι να στείλει τον άλλον σε σοβαρές περιπέτειες με την υγεία του.
Διαβαστε ακομα:

ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ... ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ