Η ΓΗΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ

 
Ζούμε σε συναρπαστική εποχή...., αποφαίνεται η Sylvia Earle και εννοεί πέρα για πέρα αυτό που λέει. Κατ' αρχήν ποια είναι η κυρία, παγκόσμια προσωπικότητα στον τομέα της, αν και κόσμος πολύς να ακούει για πρώτη φορά το όνομα της. Πρόκειται για την 87χρονη Αμερικανίδα, η οποία σήμερα έχει γενέθλια. Γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1935. Είναι βιολόγος, εξερευνήτρια του National Geofraphic, και βέβαια συγγραφέας.
Γιατί ζούμε σε καλή εποχή; Η ''βασίλισσα των βυθών'' (φώτο), όπως αποκαλείται, εξηγεί με απλά λόγια: ''Βλέπουμε πράγματα που δν μπορούσαν οι προηγούμενες γενεές... Βλέπουμε τη  Γη από το Διάστημα. Βλέπουμε και τα πλάσματα στα βάθη των ωκεανών. Είμαστε οπλισμένοι με γνώση, αλλά η γνώση έχει ευθύνη.... ''.
Η γηραιά κυρία των ωκεανών από το ΝΙού Τζέρσυ, σε πείσμα της προχωρημένης ηλικίας της δεν το βάζει κάτω. Και ανησυχεί για το μέλλον του πλανήτη και των ενοικιαστών της. Τι, δηλαδή; Να χαρακτηρίσουμε ''μόνιμους κατοίκους'' τους ανθρώπους, η μοίρα των οποίων είναι ο θάνατος.
''Στην προσεχή δεκαετία... '' σημειώνει η Σύλβια Ερλ ''... επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που εμείς προκαλούμε. Να σεβαστούμε τους νόμους της φύσης και την πραγματικότητα, με συνεπεία να κάνουμε τη ζωή μας δυστυχή''.
Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ