ΛΑΜΠΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ... ΚΕΡΑΚΙ

 
Τρίτη και 13 σήμερα. Δεν το ξέρω αυτό το κόλπο. Αυτό που ξέρω είναι άλλο. Δεν υπάρχει καμιά Τρίτη και κανένας αριθμός 13, γρουσούζικος ή τυχερός. Δεν υπήρξαν ποτέ αυτά τα καραγκιοζηλίκια. Για τον φυσικό άνθρωπο, τον αιώνιο και αληθινό, όλες οι μέρες είναι ίδιες. Όλες έχουν την δική τους χάρη.
 
Οι θρησκείες και οι πατρίδες, και ό,τι άλλο σπουδαίο και ιστορικό, κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή είναι του αγίου τίποτα και του όσιου ανύπαρκτου. Την τάδε μέρα να τη θυμόμαστε διότι πετύχαμε το πολύ σημαντικό γεγονός και την άλλη μέρα διότι είχαμε νικήσει τον δείνα εχθρό.
 
Έτσι, λοιπόν, λέμε ότι η άλφα μέρα είναι γιορταστική και η βήτα μέρα αξίζει να την τιμούμε θρησκευτικά και εθνικά, πνευματικά και πίνοντας ποτά.
 
Δεν υπάρχει καμιά Τρίτη και 13, Τετάρτη 14. Δεν υπήρξε ποτέ. Κατασκευάσματα είναι αυτά, με τα οποία γελάει ο Θεός. Αυτός που κρατάει τη ζωή στη γή. Ξέρεις κάποιον άλλον, μάλιστα τζάμπα και βερεσέ, που κάνει αυτή τη δουλειά πέντε δισεκατομμύρια χρόνια; Πριν ακόμα σκάσουν μύτη ιδεολογίες και θρησκείες. Και, μάλιστα, ο Ήλιος δεν ζήτησε ποτέ ούτε ένα κεράκι να του ανάψεις. 
 
Θεός είναι, ρε, κορόιδο, τι τον πέρασες; Ένας θεός δεν έχει ανάγκη από κανέναν να τον αναγνωρίζει. Να τον προσκυνάει και να του ζητιανεύει βοήθεια.
Διαβαστε ακομα:

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ