ΤΟ ''ΜΙΚΡΟΒΙΟ'' ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΛΑΧΕΙΟ

 

Απλώνει το χέρι και ποντάρει πάνω στο τραπέζι. Τι είναι αυτό; Μεγάλο πράμα. Αυτό είναι. Δηλαδή; Είναι κάποιος, ρε. Το ότι μπαίνει κι αυτός, ότι υπάρχει κι αυτός μέσα στο παιχνίδι, ότι συμμετέχει, αυτό σημαίνει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να στοιχηματίσει, Ε, αυτό τον φουσκώνει ψυχολογικά, όσο κι αν δεν το συνειδητοποιεί.

Ακόμα κι αν δεν το έχει χωνέψει στο υποσυνείδητό, στο βαθύ κράτος στον εγκέφαλο μέσα σου, η παρουσία στη συγκεκριμένη τζογαδόρικη διαδικασία, ανεβάζει το ηθικό του. Είναι κάποιος. Όχι ο κανένας, όχι ο δεύτερος, όπως σε ζυγίζουν στην πολυκατοικία του, στη δουλειά του.

Πλησιάζουμε μία από τις πιο απόκρυφες αιτίες που στον άνθρωπο γεννιέται η ερωτική σχέση με τον τζόγο. Έχει λεφτά στην τσέπη και παει στο σουπερμάρκετ να ψωνίσει. Δεν τον φτιάχνει αυτό. Αν, όμως, αγοράσει έστω ένα λαχείο, δεν σου λέω για κάποιο τυχερό παιχνίδι που τη στιγμή του δρώμενου ανεβαίνουν οι ρυθμοί της καρδιάς. Ακόμα κι ένα λαχείο, λέω, να πληρώσει στο δρόμο, στην ταβέρνα, δεν είναι το ίδιο, όπως αν αγοράζει ένα περιοδικό ή μια σοκολάτα για το παιδί του.

 

Ναι, ακόμα και με τη ξενέρωτη κίνηση να πάρει λαχείο, στο άτομο αρχίζει να κυκλοφορεί το ''μικρόβιο''. Παίρνει τη δόση του ο ναρκομανής και τον κατακλύζουν κύματα ντοπαμίνης κι άλλες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο.
 
Έτσι και ο τζογαδόρος, όταν παίζει, όταν ποντάρει τα λεφτά του. Τον πιάνει ένα συναίσθημα αγωνίας αλλά και ευφορίας. Ένα ρίγος συγκίνησης και ελπίδας. Στο μετέωρο βήμα πάνω στο τσόφλι που πλέει στην απέραντη θάλασσα του απρόβλεπτου, του κέρδους και της χασούρας.
 
Λίγο το ' χεις αυτό; Το παιχνίδι σερβίρει το άγνωστο γλυκό και θανατερό ποτό που χαρίζει η νίκη και η ήττα.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ Η ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ