ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΤΣΕΜΠΕΡΙ

 
Γιατί στο Ιράν η γυναίκα θέλει δεν θέλει θα κυκλοφορεί με μαντήλα στο κεφάλι; Μια κουβέντα είναι αρκετή. Το σεξ ήταν πάντα απειλή σε κάθε κοινωνία. Το ελεύθερο σεξ, ο ελεύθερος έρωτας. Να το πούμε αλλοιώς. Η μεγαλύτερη και η περισσότερο επικίνδυνη επανάσταση είναι η κατοχύρωση της σεξουαλικής ελευθερίας. Όλα τα άλλα είναι της πλάκας. Κάνουμε επανάσταση γι' αυτό και το άλλο.
 
Μια είναι η επανάσταση στην οποία το κράτος, όποια μορφή έχει είναι ανίκανο να κουμαντάρει την κατάσταση. Όταν οι πολίτες είναι ελεύθεροι, δηλαδή δεν τους παρεξηγεί κανένας, όταν βρίσκονται σεξουαλικά με όποιον, με όποια γουστάρουν.
Τα μαλλιά είναι στοιχείο που λειτουργεί εμπρηστικά στο σεξουαλικό πόθο. Προκαλούν ειδικά τα μαλλιά που ανεμίζουν,.. Στο Ιράν, στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν απαγορεύεται να φαίνεται και μια τούφα από γυναικείο μαλλί. Και μια μπούκλα. Όλο το μαλλί κρυμμένο το  θέλουν κάτω από τη μαντήλα.
Τα μαλλιά. Την είχαν τσακώσει την τσαμπερδώνα, παντρεμένη γυναίκα, να ξενοκοιμάται; Επιτόπου της έκοβαν τα μαλλιά. Της τα ξύριζαν γουλί. Αυτή ήταν η τιμωρία της. Η διαπόμπευση της. Να, πουτάνα είναι και της αξίζει το κούρεμα.
Και η γυναίκα που έχανε τον άνδρα της, τον πενθούσε κόβοντας τα μαλλιά της. Έτσι έδειχνε τη δυστυχία της που έχασε τον σύζυγο. 
Στο Ιράν έχουν χάσει τη μπάλα, διότι ξεσηκώθηκαν χιλιάδες γυναίκες όταν δολοφονήθηκε από την κρατική αστυνομία μια 20χρονη χωρίς μαντήλα. Επί Σάχη κυνηγούσαν τις γυναίκες που φορούσαν μαντήλα.  Οι γυναίκες για να κάνουν αντίσταση στο καθεστώς του Σάχη φορούσαν μπούργκα. Το 1979 ο Χομεϊνί έκανε την... ισλαμική επανάσταση και από τότε η μαντήλα είναι νόμος. Την θέλει ο Αλλάχ. 
Διαβαστε ακομα:
Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ