Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ... ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ

 
Αβραάμ. Ο μέγας πατριάρχης των Εβραίων. Του Θεού άνθρωπος, βέβαια. Απ' αυτόν τον Αβραάμ ξεκινάει η εβραϊκή φυλή να κάνει παιχνίδι στον πλανήτη. Ο Αβραάμ γεννήθηκε το 1813 πριν τον Χριστό και έζησε 175 χρόνια. Λέμε ό,τι μπούρδα λένε τα κιτάπια τα ιερά. Να μιλήσουμε σήμερα για τον ανηψιό του Αβραάμ, τον Λωτ, και να περιοριστούμε στα θρησκευτικά παραμύθια, όπως αναφέρονται στα άγια των αγίων βιβλία. Με όσο το δυνατόν λιγότερες αραδες.
Ο Λωτ, λοιπόν, μετά από εντολή του Θεού ακολουθεί τον μπάρμπα του στη Χαναάν. Κονόμησαν και οι δυο, και για να μην τσακωθούν, θείος και ανηψιος,  είπαν να χωρίσουν τα τσανάκια τους. Εγώ αυτή την περιοχή κι αυτά τα ζώα, εσύ παραπέρα. Ο Θεός δεν τους είπε να χωρίσουν τόπους και περιουσίες, τα αποφάσισαν μόνοι τους.
Ο Λωτ δέχεται επίθεση από εχθρούς και για να γλυτώσει τους προτείνει τις... δυο κόρες του, οι οποίες είναι αρραβωνιασμένες, έτοιμες να παντρευτούν. Είναι μπάνικες και λαχταριστές οι κόρες μου, λέει στους εχθρούς του ο Λωτ αδιαφορώντας  τι λένει οι δυο γαμπροί του.
Άγγελος Κυρίου συμβουλεύει στον Λωτ να τα μαζέψει και να φύγει από τα αμαρτωλά Σόδομα, μαζί με την γυναίκα του, τις δυο τσούπρες του και τους δυο γαμπρούς του. Και να μη γυρίσουν το κεφάλι να δουν την καταστροφή του τόπου από τον Θεό. Η ανόητη Ιουδήθ, όχι ακριβώς ανόητη, πειθάρχησε η άμοιρη στο θεϊκό Σχέδιο στρέφει το πρόσωπο και επιτόπου γίνεται στήλη άλατος.
Καβατζάρησε κάπου ο Λωτ με τις δυο κόρες του, κι αυτές παγιδευμένες στο Θεϊκό Σχέδιο, θέλουν να γεννήσουν. Τι να κάνουν χωρίς άντρα; Κανένας άγγελος Κυρίου δεν υπέδειξε τι να κάνουν. Μέθυσαν τον πατέρα τους κι έτσι συνέλαβαν. Με το πατρικό σπέρμα έφεραν στον κόσμο από ένα γιο η κάθε μια αιμομείκτρια.
Εγώ ξέρω την αλήθεια, η οποία δεν είναι αυτή που αναφέρεται στη Βίβλο. Θολωμένος από την αγαμία ο Λωτ βίασε τις δυο κόρες και από αιμομεικτική συνουσία έφερε στον κόσμο δυο γιους, 
Γιατί σήμερα 9 Οκτωβρίου η κουβεντα για τον μπαγάσα Λωτ; Για την ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία ο Λωτ είναι άγιος και γιορτάζεται σήμερα η μνήμη του. Και η αιμομειξία του με τις δυο τσαμπερδώνες.
Στην εικόνα ο πίνακας του 1833, από τον Ιταλό ζωγράφο Φραντζέσκο Χαγιαζ 1791- 1882).
Διαβαστε ακομα:

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΜΑ