ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

 
Μπροστά σου το κουπόνι. Δεν ρίχνεις ούτε μια ματιά αν προηγουμένως δεν έχεις αφομοιώσει, στα πολύ μέσα σου, πολυ βαθειά μέσα σου, τα πλέον βασικά που χαρακτηρίζουν τον χειρουργό τζογαδόρο. Τζογαδόρος ο αποδυτηριάκιας έγινε μύστης στο κόλπο όταν γνώρισε και υποκλίθηκε στον δάσκαλο. Στον γκουρού του στοιχήματος, τον αλησμόνητο Γιώργο Παρασκευά.
Πριν την προσεχή αγωνιστική. Είπαμε. Πριν αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τι και πως θα παίξουμε, έχουμε αποδεχθεί ότι ΔΕΝ υπάρχει δίκαιο και άδικο αποτέλεσμα. Στις κάλτσες μας. Για εμάς ΔΕΝ υπάρχει τυχερό και άτυχο αποτέλεσμα. Αυτά τα αφήνουμε, τα χαρίζουμε στους δημοσιογράφους, που απευθύνονται σε οπαδούς ομάδων, όχι σε συνειδητούς τζογαδόρους.
«Δεν μας ήθελε η μπάλα...», αυτό το κουφό λέει ο προπονητής. Δεν ασχολούμεθα. «Το κοράκι ήταν στημένο... » λέει ο πρόεδρος της ομάδας. Αποπροσανατολίζουν οι κύριοι και δεν... παρηγορούν. Είναι εκτός παιχνιδιού. Τα λένε όπως τους βολεύει. Και χίλια δίκια να έχουν, δεν ασχολούμεθα.

 

Είμαστε τζογαδόροι, όχι πονεμένοι οπαδοί. Ούτε ψηφοφόροι που μας έπιασε κορόιδο ο πρωθυπουργός. Δεν θα βγούμε στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε για τούτο και το άλλο.

Για τον συστηματικό τζογαδόρο υπάρχει μόνον το αποτέλεσμα, αδιάφορο όπως έκατσε. Πριν ποντάρουμε, άλλωστε, ξέρουμε ότι σε κάθε αγώνα παίζουν οι ατυχίες, οι πουστιές, τα απίθανα και αναπάντεχα, τα ανάποδα και τα ίσια. Και, βέβαια, μέσα είναι και τα τρία σημεία.

 

Αυτά για σήμερα. Κι αύριο μέρα είναι.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚ