ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!

 
Στην πρεμιέρα του μουντιάλ 2018 η διοργανώτρια Ρωσία κατανίκησε τη φουκαριάρα Σαουδική Αραβία με 5 -0. Αυτό ήταν! Η Ρωσία θα πάρει το μουντιάλ! Ποιος το είπε αυτό; Ο μόνος ο οποίος έχει δικαίωμα να το πει. Ποιος; Κι αν δεν σηκώσει το κατσαρόλι η Ρωσία, τουλάχιστον θα φτάσει μέχρι τον τελικό. Ποιος το λέει; Ο μαλάκας.

Ο αιώνιος μαλάκας. Κάποια εκατομμύρια Ρώσοι με την πεντάρα ανακάλυψαν την μονάκριβη ελπίδα. ''Η ομάδα πήρε φόρα και... Πουτάνες στα κρεβάτια σας, γυναίκες στα παιδιά σας, μη σας πηδήξουμε και βρείτε όλες την υγεία σας''.

Ποιος είναι ο αιώνιος μαλάκας; Οι αιώνιοι μαλάκες. Η Νο 1 δύναμη της ανθρωπότητας. Που δεν αγνοείται ποτέ και από κανέναν νταραβεριτζή. Πολιτικός, δημοσιογράφος, μπουκ, πατριάρχης, Πάπας, καλλιτέχνης, επιχειρηματίας, ο όποιος απευθύνεται στο πόπολο, λαμβάνει υπ’ όψιν οπωσδήποτε την υπέρτατη αλήθεια του σύμπαντος. Τι θέλει ο μαλάκας. Τι σκέπτεται, τι του αρέσει. Για να του κάνουμε τα κέφια. Διαφορετικά κι εμείς οι πονηροί δεν θα πιάσουμε τα πλάνα μας. Πανέτοιμοι είμαστε να ικανοποιήσουμε τον αιώνιο μαλάκα. Με τα πιο μεγάλα ψέματα. Δεν θα πούμε «ο μαλάκας ο κόσμος». Όχι, ποτέ αυτό. Θα λέμε «ο γίγαντας λαός». Ο κυρίαρχος λαός. Ο αγνός. Ο αδικημένος. Τέτοια σάλια.

Γερά παιδιά οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές, κάποιοι με ταλέντο μπετατζή, γυμνασμένοι, ντοπαρισμένοι, δυνατά πατήματα στο γήπεδο, όλοι τους αντικομουνιστές. Και ο μαφιόζος Πούτιν είχε κάνει τα κονέ του με τις πονηράτζες της FIFA. Όλα αυτά, όμως, δεν έφταναν να την πεις έστω και αουτσάϊντερ την Ρωσία.

Ο πτυχιούχος μαλάκας, ο αδιόρθωτος άσχετος, ο Ρώσος πατριώτης και στο ποδόσφαιρο σαλτάρησε με το 5 -0. «Πάμε να το πάρουμε» «Έχουμε ομαδάρα», τέτοια κουφά. Και δεν είναι μόνον ο Ρώσος. Τσιμπάει και ο μη Ρώσος. Ο κάθε πονηρός που μυρίζει κέρδος.

Τι να κάνει ο μπουκ; Αυτός δεν είναι κορόϊδο. Αυτός κάνει δουλειά. Θέλει να κονομήσει, όχι να πάει φυλακή. Διαφοροποιεί τις αποδόσεις υπέρ της Ρωσίας και αρμέγει στοιχήματα. Ποντάρει στις εντυπώσεις που προκλήθηκαν μετά το 5-0. Και εν όψει της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου, όπου πράγματι κερδίζει η Ρωσία και, τελικά, περνάει στους «16».

Χαμηλών πτήσεων ομάδα η Ρωσία. Να, όμως, που με τους μπιρ Αλλάχ έριξε κάργα τσίπλα στα μάτια του μαλάκα. Δεν μιλάμε ποδοσφαιρικά, μόνο τζογαδόρικα. Αυτή είναι η προσέγγιση μας. Που σημαίνει, τι; Αυτή είναι η μπάλα. Απίθανο να βλέπεις το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δυο ομάδες έχουν αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο σήμερα και φέρνουν στο μεταξύ τους αγώνα αυτό το αποτέλεσμα. Οι ίδιοι αντίπαλοι, με τους ίδιους παίκτες την επομένη είναι... άλλες ομάδες και τους κάθεται διαφορετικό αποτέλεσμα.

Τα είδαμε και στο Κατάρ (Φώτο, από τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής). Στην αρχή του τουρνουά ο μαλάκας έβγαλε... άλλα συμπεράσματα απ' αυτά που στη συνέχεια είδε. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν ήταν σίγουρο πριν στηθεί η μπάλα στη σέντρα σε κάθε αγώνα. 
Διαβαστε ακομα: