ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

 
Γιώργος Παρασκευάς ο αθάνατος. ''Ο γκουρού του στοιχήματος'', όπως έτσι τον συνέστησε η φυλλάδα στην Ελλάδα το 1994. Εποχή που ήταν εντελώς άγνωστο στη χώρα μας το προκαθορισμένο. Από ποδοσφαιρικό στοίχημα ξέραμε μονάχα το ΠΡΟ-ΠΟ του κρατικού ΟΠΑΠ. 
Τον χαρακτήρισα αθάνατο. Έτσι είναι. Όταν τον σκέπτεσαι, όταν τον θυμάσαι, τότε ο πεθαμένος ζει. Υπάρχει. Ο Παρασκευάς μου έλεγε: “Είμαι τζογαδόρος, όχι ποδοσφαιρόφιλος. Αδιαφορώ εντελώς πως και γιατί έφυγαν από την μέση οι όποιες ομάδες, συνέχισαν άλλες μέχρι τον τελικό. Είμαι στο ψάξιμο μέχρι να παίξω το παρολί μου, δεν πέφτω στην παγίδα να δώσω απαντήσεις στο τι συνέβη και τα αποτελέσματα έκατσαν έτσι κι όχι αλλοιώς”.
Η πρώτη συνάντηση με τον γκουρού, που μάλλον δεν έτυχε να την αναφέρω ποτέ. Τέλη Αυγούστου 1993, στην Κύπρο. Εκπρόσωπος της αγγλικής στοιχηματικής εταιρείας με ξεναγεί στο κόλπο. Φτάνουμε σ’ ένα γραφείο όπου ένας τύπος με μαντέκα μουστάκι, ειρωνεία βαθειάς φιλοσοφίας στο βλέμμα, γυαλάδα στην καράφλα, κάθεται μπροστά σε υπολογιστή. Μετά από συνομιλία ολίγων δευτερολέπτων, μου προτείνει:

 

- Πέστε μου ένα παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος και θα σας δώσω το αποτέλεσμα.
Διαλέγω στην τύχη το Χάντερσφηλντ - Άρσεναλ. Ο φαλακρός πράκτωρ αρχίζει παιχνίδι στο κομπιούτερ και μετά από μισό λεπτό και με λοξό χαμόγελο λέει: “Χ”!

 

“Και γιατί ισοπαλία;” κάνω τον πονηρό εγώ.

 

-Έβαλα όλα τα δεδομένα και κατά 53% το ματς θα έρθει “Χ”..., μου λέει με σιγουριά.
Την εποχή εκείνη έβγαινε το “Στανταρ 13”, προποτζήδικο έντυπο κάθε Τρίτη, όπου, εκτός από τον αποδυτηριάκια έγραφαν και οι συντάκτες του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'' Νικολακόπουλος, Σπυρόπουλος, Ξενάκης, Νικολογιάννης, Γεωργίου και, βέβαια ο Καίσαρης. Νέος συνεργάτης και ο Παρασκευάς! Άσχετος από δημοσιογραφία. Ανέλαβε να δίνει προγνωστικά τους αγγλικούς αγώνες και το έκανε με τρόπο μοναδικό, ανεπανάληπτο. Μπέρδευε στο κείμενο του τη μαστούρα των ναρκωτικών, τις πυραμίδες της Αιγύπτου, τη λατρεία του στις γάτες, τους Ίνκας του Περού, στους Σουμέριους βεβαια και τις γεροπουτάνες της Ινδίας.

 

Τι θα έπαιζε ο Παρασκευάς στο μουντιάλ; που πάντα ήταν στην άλλη όχθη, απέναντι των μπουκ; Βραζιλία. Πριτς! Δεύτερο φαβορί την Γερμανία. Πριτς! Τρίτο, την Ισπανία. Πριτς! Ρωτήστε τον ίδιον τον Κύπριο να σας πει. Ζωντανός είναι ακόμα. Κι αν δεν κάνετε τον ίδιο κέφι, ρωτήστε κάποιον από τους μαθητές του που κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Διαβαστε ακομα:

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΕΣ... ΛΑΙΚΕΣ!