ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

 
Γιατί, λέει, το τάδε μέσο, εφημερίδα ή site άλλαξε ξαφνικά γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση. Να δώσω την απάντηση. Επειδή έτσι γουστάρει. 
Το ερώτημα είναι σοβαρό και δεν σηκώνει πλάκα, Γιατί, λοιπόν, το μμε την έκανε γυριστή. Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή έτσι γουστάρει. Αυτή είναι η αληθινή ελευθερία. Σήμερα χαϊδεύω την κυβέρνηση ή αβαντάρω την αντιπολίτευση, αύριο αλλάζω χαρτί. Γιατί να μην έχει το δικαίωμα αυτό ένα μήντιο; Γιατί δεν είναι υπόλογος ο αναγνώστης που διαβάζει αυτή ή την άλλη φυλλάδα; Αγοράζει την εφημερίδα που έβριζε, ακούει το ραδιόφωνο που το θεωρούσε πουλημένο. Ψηφίζει αυτό ή το άλλο κόμμα, σήμερα αυτό, αύριο το άλλο. 
'Ετσι και το μέσο είναι ασύδοτο και ασυνεπές, κάνει παιχνίδι σήμερα έτσι, αύριο γιουβέτσι; Ναι, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Βεβαίως δεν είναι σωστό. Καθόλου σωστό. Συμβαίνει, όμως. Και συμβαίνει διότι πάντα παίζει μπάλα ο κωλοτουμπισμός. Φόρα παρτίδα. Από τον κόσμο. Από ένα ισχυρό κομμάτι του κόσμου. 
Ο αναγνώστης, λοιπόν, ο ψηφοφόρος, τέλος πάντων ο κωλοτούμπας καταναλωτής ΜΜΕ και κομμάτων είναι αυτός που ορίζει την απουσία αξιοπιστίας και αρχών στη δημόσια ζωή. Ναι, ο πολίτης του έτσι και του αλλοιώς είναι ο υπαίτιος διότι ανέχεται, και στα ίσα, απροκάλυπτα επιβραβεύει το φαινόμενο της κωλοτούμπας.
Στο φινάλε κωλοτούμπα λες εκείνον ο οποίος πράγματι έχει Πιστεύω και μια προσωπική Ιστορία δεμένη με αρχές. Όταν ιδεολογικά και ηθικά είναι άδειο μύδι, για ποια... κωλοτούμαμπα είναι υπόλογος;
Διαβαστε ακομα: