ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

 
Έφυγα από το σινεμά με μια κουβέντα στο στόμα. ''Αυτά είναι απίθανα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα''. Μία κοπέλα αιχμάλωτη σε ναζιστικό στρατόπεδο υποχρεωνόταν να δέχεται τη σεξουαλική επαφή με τρόπο σαδιστικό, από έναν ανώμαλο Γερμανό αξιωματικό. Δεν ήταν αθώος και γραφικός φασίστας ο τύπος, και δεν περιοριζόταν να δείχνει την κοσμοθεωρία του μ' έναν χαιρετισμό ''Χάιλ Χίτλερ'', αλλά ο διεστραμμένος που δεν δίσταζε να προχωράει σε βασανισμούς στο σεξουαλικό αντικείμενο του άρρωστου πόθου του.

Εντάξει, αυτό συμβαίνει. Μέχρι εκεί όμως, όχι παρακάτω. Η Λουκία, η πιτσιρίκα, το θύμα, η έγκλειστη στο στρατόπεδο λίγα χρόνια μετά συναντά τον τύραννο της. Τον βρίσκει ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο Β' εθνικής, βάρδια βραδυνή. Και τον θέλει! Γεννιέται μέσα της η επιθυμία να ξαναβιώσει τις “ερωτικές” στιγμές μαζί με τον Θυρωρό της Νύχτας, όπως είναι ο τίτλος της ταινίας.

 

Έτσι που λες. Τότε, 1975, είχα πει ότι αυτά δεν γίνονται. Επειδή είναι ακόμα φτωχές οι εμπειρίες μου. Έπρεπε να διαβάσω, να ακούσω, να ζήσω, να πλουτίσω τον ορίζοντά μου για να καταλάβω ότι ο άνθρωπος είναι και κτήνος. Κουβαλάει και το πρόβατο και το θεριό.
Την ταινία έχει σκηνοθετήσει γυναίκα. Τον “εραστή” παίζει ο δηλωμένος και σεμνός ομοφυλόφιλος Ντέρκ Μπόγκαρτ. Ο μακαρίτης Άγγλος ηθοποιός 91921 -1999) έκανε μία υπέροχη καριέρα στο σινεμά, κι ήταν ένας σοβαρός καλλιτέχνης, άνθρωπος χαμηλότατων τόνων.
Η γυναίκα! Δυστυχώς θα πεθάνουμε χωρίς να προλάβουμε να γνωρίσουμε, όπως θέλουμε, ζωντανά, όχι απλά κινηματογραφικά, τις γυναίκες, τις μεγάλες γυναίκες. Μια απ' αυτές, η Σαρλότ Ράμπλιγκ. Τα μάτια! Καλά και άγια όλα στο κορμί της γυναίκας, το στήθος, ο λαιμός, οι γλουτοί, το αιδοίο βέβαια. Όταν, όμως, βλέπεις τα μάτια της Σαρλότ Ράμπλιγκ, μελαγχολικά και θλιμμένα, αινιγματικά και υγρά, όταν σ' αγκαλιάζει η χλωμάδα της αύρας της, τότε φεύγεις σ' άλλη διάσταση.

Ονειρική η Τέσα Σαρλότ Ράμπλιγκ. Μαγική. Χρόνια της πολλά. Γεννήθηκε σα σήμερα στις 5 Φεβρουαρίου, το 1946. Για εμένα είναι στην ενδεκάδα. Στο δικό μου Όλυμπο υπάρχουν 11 θεές, μία απ' αυτές είναι η κυρία.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΘΟΥΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ