Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΓΙΝΕ CAT STEVENS, ΜΕΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ

 

Από μητέρα Σουηδέζα και πατέρα Κύπριο, πιο σωστά ελληνοκύπριο, γεννιέται το 1948 στο Λονδίνο ο Στέφανος- Γεώργιος Γεωργίου, που πιτσιρικάς ακόμα τραγουδιστής, με το όνομα Στηβ Άνταμς, κάνει επιτυχία με το κομμάτι I love my dog. Φίρμα έγινε ως Cat Stevens, έβγαλε και 8 χρυσούς δίσκους.

Στα 30 του χρόνια ο Cat Stevens γλυτώνει από τροχαίο και αλλάζει θρησκεία. Γίνεται μουσουλμάνος και αλλάζει πάλι το όνομά του, Γιουσούφ, πια. Παντρεύεται κι ένα κορίτσι ομόθρησκο από το Ναϊρόμπι, την Φαούζια, κάνει και πέντε παιδιά μαζί της να τα χαίρεται ο προφήτης Μωάμεθ.

Σα σήμερα 18 Μαρτίου, το 1989 ένας ραδιοφωνικός παραγωγός στην Καλιφόρνια, με οδοστρωτήρα (!) κατέστρεψε 200 δίσκους του Κατ Στηβενς. Κάποιος Τομ Λαίηκις στο όνομα, ασφαλώς για να πουλήσει αμερικανισμό και μ’ αυτόν τον τρόπο καταδίκασε τον συνθέτη και τραγουδιστή της ποπ επειδή είχε ταχθεί δημόσια υπέρ του Αγιοταλάχ Χομεϊνί του Ιράν.

Το 2004 οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα τους στον Κατ Στήβενς, ως ύποπτο τρομοκράτη. Υπ’ όψιν ότι ο λεβέντης έχει δώσει όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και χρηματοδότησε επίσης την ίδρυση μουσουλμανικού σχολείου στο Λονδίνο.

 

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΙΑ ΗΡΩΙΔΑ ''ΚΡΕΜΑΣΤΟΒΥΖΟΥ'', Η ΑΛΛΗ ''ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΙΑ''