ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Υπήρχε η σκέψη να με κάνουν ακαδημαϊκό, λέω για την αυτού εξοχότητα μου τον αποδυτηριάκια, όμως πριν χρόνια πολλά. Το πράμα κόλλησε, και επειδή δεν το πολυγουστάριζα, αλλά με βρήκε κόμπλα, ποια έδρα να καταλάμβανα. Της λογοτεχνίας, της ιατρικής, της φιλοσοφίας, ποιας; Άσε το άλλο, το περίεργο, έπρεπε να κάνω αίτηση! Έτσι πάει.

 

Για να γίνει κάποιος ακαδημαϊκός χρειάζεται πρώτα να πεθάνει άλλος και βεβαίως ο ενδιαφερόμενος να το ζητήσει ο ίδιος. Στη συνέχεια το αίτημα να εγκριθεί από την ολομέλεια των μελών της Ακαδημίας Αθηνών.
Η Ακαδημία Αθηνών ιδρύθηκε το 1926, σα σήμερα 18 Μαρτίου για ποιο σκοπό, τέλος πάντων ποιος είναι ο ρόλος του εν λόγω ιδρύματος; Σύμφωνα με το καταστατικό, που δεν έχει αλλάξει 90 χρόνια, η αποστολή της Ακαδημίας της Ελλάδος - λέγεται «των Αθηνών» - είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή των Επιστημών και των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Έτσι, κάποιοι επιφανείς Έλληνες, καλλιτέχνες και ποιητές, όπως και επιστήμονες εκλέγονται ακαδημαϊκοί, οι οποίοι όπως οι βουλευτές έχουν για πάντα μία πολύ καλή σύνταξη. Η «Βουλή» της Ακαδημίας Αθηνών είναι το αρχαιοπρεπές κτήριο επί της οδού Πανεπιστημίου.

 

Η Ακαδημία Αθηνών είναι ξεκομμένη από την κοινωνία. Λειτουργεί ως κλειστή λέσχη. Ό,τι κάνει, αν κάνει, το κάνει όπως ένα ελιτίστικο κλαμπ, άσχετα αν επιχορηγείται από το κράτος με 2 εκ. ευρώ κάθε χρόνο.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΑ ΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΖΑΚΥ..., ΩΝΑΣΗΣ!