ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

 
Για κάθε εφευρέτη η καλύτερή του είναι ό,τι κατέβασε το μυαλό του να εκτιμηθεί ως προσφορά στην κοινωνία κι αυτή να πάρει το όνομά του στους αιώνες των αιώνων. Εξαίρεση! Ο μεσιέ Γκυλοταίν. Ο εφευρέτης του μηχανισμού που κόβει το λαιμό, χωρίζει το κεφάλι από το σώμα, πέθανε με το παράπονο, ότι η λαιμητόμος ονομάστηκε γκιλοτίνα, από το δικό του όνομα.
Προσφορά είναι κι αυτή; Βεβαίως. Να χαρίσεις στην ανθρωπότητα ένα τρόπο εκτέλεσης.
Βεβαιότατα. Πρώην καλόγερος ο Joseph Ignace Gyilotin, γεννήθηκε Μάϊο του 1738. Ανακάλυψε τη γκιλοτίνα για να υποφέρει λιγώτερο ο μελλοθάνατος. Καταραμένοι στους αιώνες όσοι επιστήμονες επινόησαν φρικτούς τρόπους βασανισμού και εκτέλεσης αιχμαλώτων και εγκληματιών.
Τεράστιο το κεφάλαιο Βασανιστήρια, ό,τι πιο ντροπιαστικό για το ανθρώπινο γένος. Μεγάλη επιστήμη, πλούσια, ποικίλη η...βασανιστική, η «τέχνη», η «επιστήμη» που ποτέ δεν αναγνωρίστηκε, δεν απέκτησε έδρα πανεπιστημιακή. 
Ξεχωριστό άτομο του εξουσιαστή ο μάστορας βασανιστής. Βεβαίως είναι μαστοριά να καταφέρνεις να παρατείνει τη ζωή του θύματος προκαλώντας του μεγαλύτερο πόνο.

 

Ο πρώην Ιησουίτης Ιωσήφ Ινιάς Γκυλοταίν έγινε σπουδαίος γιατρός και δίδαξε ανατομία, φυσιολογία, και έμπλεξε με την πολιτική ως οπαδός της γαλλικής επανάστασης. Επειδή, όμως, ο δόκτωρ δεν ήταν υπάκουος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από τη... γκιλοτίνα (!) με απόφαση του ιερατείου της επανάστασης. Τελικά πέθανε το 1814.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΜΕΝΟΙ ΑΙΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΓΕΙΤΟΝΑ