ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ

 
Το 1909 εκδόθηκε για πρώτη φορά Το Φάντασμα της Όπερας, που έγραψε ο Γκαστόν Λερού κι άρχισε να δημοσιεύεται σε συνέχειες σε παριζιάνικη εφημερίδα. Κάτι κουβαλάει αυτό το έργο, κάτι κρύβει, κάτι λέει στον κόσμο γι' αυτό έγινε θέατρο, σινεμά και δεν πεθαίνει. 
 
Είναι η ιστορία ενός πρώην μουσικού, Έρικ στο όνομα, παραμορφωμένου στο πρόσωπο, γι' αυτό κυκλοφορεί με μάσκα, και ζει στα έγκατα της Όπερας του Παρισιού. Ο Έρικ γίνεται ο δάσκαλος σε μια τραγουδίστρια, στην σοπράνο Κριστίν, η οποία προτιμάει τον άσχημο άγγελο, το Φάντασμα της Όπερας, κι όχι τον γοητευτικό υποκόμη που την φλερτάρει. 
 
Δεν ξανάγινε. Από τον Οκτώβριο του 1986 άρχισε να παίζεται στο Λονδίνο το μιούζικαλ Το Φάντασμα της Όπερας και, τελικά, ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2023. Μετά από 13.981 παραστάσεις! Το δημοφιλέστερο μιούζικαλ της εποχής μας. Το παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές. Δεν σταμάτησε να ανεβαίνει σε πολλές χώρες. Το Le Fantome de l'Opera έχει παιχθεί και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ