Η ΓΙΑΓΙΑ; Η ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ ΤΗΣ ΡΟΚ

 
Είχε τη φωτιά μέσα της, ε, δεν θα την κράταγε για πάρτη της, να καεί η ίδια. Την έβγαζε προς τα έξω. Έτσι ο καλλιτέχνης κερδίζει τον κόσμο, με τη φωτιά του, δηλαδή το συναίσθημα του. Η Τίνα Τάρνερ ήταν ηφαίστειο σκέτο και επειδή κράτησε περισσότερο από 50 χρόνια, με παγκόσμια σουξέ, με εκατομμύρια δίσκους, την είπαν ''Η γιαγιά της ροκ''. Γράψε λάθος. Ποια γιαγιά;
Η γυναικάρα! Η γκομενάρα! Η κορμάρα! Simply the best! Πατούσε με τις ποδάρες της και έτρεμε η γη, το έδαφος. Φωνή φλογίσια, με βραχνάδα. Εκρηκτική και σεξουαλική παρουσία πάνω στη σκηνή. Κι ένα πλατύ, εγκάρδιο, αληθινό χαμόγελο που έκανε περισσότερο όμορφο το αισθητικά τέλειο σχεδόν πρόσωπό της.
Αφροαμερικάνα, από φτωχή διαλυμένη οικογένεια η Τίνα. Άρα, μεγάλωσε στη δυστυχία, στη σκληρότητα, στη μοναξιά. Η μοναδικότητα και η φωνή της έγιναν το ασανσέρ για να γνωρίσει την επιτυχία, να φτάσει στη διασημότητα, τα φράγκα κι ένα γάμο το 2013, στα 73 της χρόνια με 57χρονο Ελβετό. Γεννήθηκε Νοέμβριο του 1939,και πέθανε χθες, 24 Μαίου.
Στα 16 της γνώρισε τον σπουδαίο μουσικό Ike Turner και το συγκρότημά του, γι' αυτό άλλαξε το όνομα και πλέον λεγόταν Ike and Tina Turner. Άρχισαν περιοδείες οι δυο τους, παντρεύτηκαν, έκαναν τέσσερα παιδιά, αλλά η Τίνα δεν άντεξε άλλο να συζεί μ' έναν πρεζάκια που την πλάκωνε στο ξύλο. Εγκατέλειψε τον Ike και από το 1976 ξεκίνησε απίστευτη σόλο καριέρα.
Δεν θα πεθάνει ποτέ. Γιαγιά; Με το όνομα Τίνα Τάρνερ δεν ξέρω καμιά γριά. Στη θύμηση μου μόνο κρατάω μια θεά που μ' όλο της το Είναι στη σκηνή επάνω, με το μικρόφωνο στο χέρι, άπλωνε στις απέραντες αίθουσες την ομορφιά της και το ταμπεραμέντο της απόλυτης θηλυκιάς γυναίκας. Ας ελπίζουμε μέχρι τον επόμενο αιώνα να έχει ξεπεταχθεί κάποια που να την πλησιάζει.

Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΕ