ΠΕΘΑΜΕΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ

 
Το πρώτο που θα πεις είναι ότι η κυρία πουλάει ένα παραμυθάκι για να προμοτάρει τη σειρά The Crown στην οποία έπαιζε την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Λάθος αν το σκεφτείς έτσι. Η ηθοποιός Έλενα Μπόναμ-Κάρτερ, πολύ καλή στη δουλειά της, άσχετο αυτό, χωρίς να την χαρακτηρίζουμε τρελέγκω, δεν αιφνιδιάζει όταν ισχυρίζεται πως «μίλησε» με το πνεύμα της νεκρής Μαργαρίτας.

Πήρε το ρόλο η Αγγλίδα 57χρονη ηθοποιός και σα σωστή επαγγελματίας διάβασε οτιδήποτε ιστορικό και βιογραφικό στοιχείο σχετικά με την πριγκήπισσα Μάργκαρετ. Μίλησε και με συγγενείς και φίλους της, αλλά δεν έμεινε μόνο α' αυτά. Ακόμα συμβουλεύτηκε αστρολόγο, μέντιουμ και γραφολόγο, προκειμένου να πλησιάσει τον χαρακτήρα της Μαργαρίτας.

Ναι, σήμερα ο ηθοποιός δεν ξεπετάει το ρόλο του. Να φτάσει, όμως, όπως η Μπόναμ-Κάρτερ μέχρι να επικοινωνήσει με το πνεύμα της πεθαμένης, είναι το απίθανο. Και το πιο απίθανο είναι τι της είπε από τον... τάφο της η Μαργαρίτα. Η ίδια η ηθοποιός λέει και όποιος θέλει την πιστεύει:

- Μου είπε ότι είναι ευχαριστημένη που θα την παίξω εγώ. Για εμένα είναι πολύ βασικό να έχεις την ευχή από εκείνον που θα υποδυθείς, διότι φέρεις μια ευθύνη. Έτσι, λοιπόν, την ρώτησα "Είστε οκ με το πρόσωπό μου;". Κι αυτή μου είπε "Είσαι καλύτερη από τις άλλες ηθοποιούς, που σκεφτόντουσαν για τον ρόλο''.

Έχει και συνέχεια ο ''διάλογος'' της ζωντανής καλλιτέχνιδας με την πεθαμένη  γαλαζοαίματη. Λέει η ηθοποιός για την παρεξηγημένη πριγκήπισα; ''Η Μαργαρίτα μου είπε ακόμα  πως χρειάζεται να είμαι πιο στολισμένη. Και να προσέξω το κάπνισμα. Εγώ κάπνιζα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Με συμβούλεψε, να θυμάσαι ότι η πίπα ήταν τόσο σημαντικό όπλο έκφρασης όσο και το ίδιο το κάπνισμα»
Η Αγγλίδα Έλενα Μπόναμ Κάρτερ γεννήθηκε το 1966, σα σήμερα 26 Μαίου.
Διαβαστε ακομα:

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΦΥ