Ο.ΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ

 

Κάποιος, κάπου, κάποτε λέει κάτι σπουδαίο. Μοναδικό. Δεν σταματάει η γη να γεννάει κάποιους ξεχωριστούς, εκλεκτούς, των όποιων η σκέψη ακουμπάει εκεί που ο μέσος άνθρωπος δεν θα φθάσει ποτέ.

Ένας κάποιος, κάπου, κάποτε που είπε κάτι φοβερό και συγκλονιστικό, άξιο μελέτης και βαθυστόχαστης διανοητικής ερεύνης, ήταν ο Φρανς Κάφκα (φώτο). Μόνο που ο εν λόγω είπε την κουβέντα του, τη σύλληψή του, το στοχασμό του, την εφεύρεσή του, όχι με επιστημονική ανακάλυψη, με θεωρία, με πείραμα. Τίποτα απ’ όλα αυτά.

Συγγραφέας είναι ο Εβραιοτσέχος γερμανομαθής Φρανς Κάφκα και ό,τι έγραψε ακόμα το ψάχνουν τα πιο σπουδαία μυαλά της ψυχανάλυσης. Για να πλησιάσουν ό,τι σκοτεινό κρύβει η ψυχή του ανθρώπου.

Γεννήθηκε Ιούλιο του1883 και πέθανε το 1924, σα σήμερα 3 Ιουνίου, αυτός ο χλεμπονιάρης, με την εύθραυστη υγεία Φρανς Κάφκα. Τα πιο διάσημα έργα του είναι Η Μεταμόρφωση, Η Δίκη, Ο Πύργος. 
Πιάσε μια ατάκα του: ''Αν αποφεύγω τους άλλους δεν είναι για να ζήσω ειρηνικά, αλλά για να μπορέσω να πεθάνω ειρηνικά''.

Όλοι μιλάμε για την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία του, αλλά αν διαβάσεις την ερωτική του αλληλογραφία με τις γυναίκες της ζωής του, την Φελίτσε και την Μιλένα, θα πάθεις. Βγάζω την απορία μου. Αυτά τα ολίγα, τα πολύ λίγα για τον Φου Κου είναι αρκετά να την πέσει κανείς σε βιβλίο του

Διαβαστε ακομα:

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ