ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΡ ΚΑΙ... ΥΠΟΠΤΟΣ GAY

 

Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί απόλυτα επαγγελματίας ο σούπερ σταρ του σινεμά Τομ Κρουζ. Σημειώνουμε αυτά που αξίζει να τονίσουμε για έναν πρωταθλητή, έναν σκληρά δοκιμαζόμενο πρωταθλητή. Και να αγνοήσουμε την προσωπική του ζωή, τους τρεις γάμους του, τις ερωτικές του σχέσεις που δεν κατέληξαν σε γάμο, το ψώνιο του με τη σαϊεντολογία, τις υποψίες ότι είναι gay. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Αν είναι όμο, αν είναι μπάυ, αν πάει μόνον με γυναίκες. Με αφορμή ότι ο Tom Cruise γεννήθηκε 3 Ιουλίου σα σήμερα, το 1962, ας πλησιάσουμε έναν παγκόσμιο ηθοποιό του κινηματογράφου, ο οποίος ακριβώς επειδή παίζει πολύ δυνατά στη χολυγουντιανή βιομηχανία δεν είναι μόνον ηθοποιός.

Μια ταινία δεν πουλάει μόνον από την εμπορικότητα και το ταλέντο του ηθοποιού. Δεν φθάνουν μόνον αυτό. Το ταλέντο, το χάρισμα είναι απλά ένας από τους παράγοντες της εισπρακτικής επιτυχίας της ταινίας. Υπάρχουν ταινίες αριστουργήματα, με άριστη σκηνοθεσία, εκπληκτικούς ηθοποιούς, πολύ καλό στόρυ, όμως δεν «μίλησαν» στον κόσμο. Όπως από την άλλη, έσχισε μια ταινία μέτρια, μετριότατη σ' όλα, αλλά μέσα της να είχε «κάτι» που συγκινούσε τα πλήθη.

Ο Τομ Κρουζ από φτωχή οικογένεια της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας του κακότροπος συμπεριφερόταν με βία στα παιδιά του, καμία σχέση με το σινεμά το σόι του, ο Τομ στα 19 του κιόλας έλαβε μέρος σε τρεις ταινίες. Από τότε έγινε, είναι ένα «εργαλείο» του σινεμά. Σ' όλες τις ταινίες του ο Τομ Κρουζ είναι πολύ καλός. Το 1985, 24χρονος τότε, έκανε το μπαμ με το Top Gun (φωτό). Δεν σταμάτησε να γυρίζει ταινίες, πάντα πρωταγωνιστής, με τη μόνιμη αγωνία, άλλωστε όπως όλοι οι αστέρες του «κινηματογραφικού χρηματιστηρίου», αν το φιλμ θα πιάσει τα λεφτά του, αν θα βγάλει κέρδη.

Παίζουν με συνταγές δοκιμασμένες, όχι στα τυφλά. Όπως ένα κόμμα πολιτικό έχει μία εικόνα από τα αλλεπάλληλα γκάλοπ, έτσι και οι εταιρείες παραγωγής γνωρίζουν τι αρέσει στον κόσμο. Ποτέ, όμως, δεν ξέρει κανένας με σιγουριά το σκορ στα έσοδα από τα εισιτήρια στις αίθουσες. Τζόγος! Μιλάμε για ακριβές παραγωγές, για επενδύσεις εκατομμυρίων.

Βραβευμένος ηθοποιός ο Τομ Κρουζ, όμως όχι με Όσκαρ, ακόμα. Η επιτυχία του είναι ότι περισσότερα από 35 χρόνια κρατιέται στην κορυφή, μάλιστα σε κάποια φάση της καριέρας του, σύμφωνα με τις πωλήσεις των ταινιών του, ήταν ο εμπορικότερος σταρ.

Σχετικά για τις gay activities του Τζων Τραβόλτα και του Τομ Κρουζ. Οι υποψίες πάντα παίζανε. Δύο χολυγουντιανοί παικταράδες, σταρ πρώτης βιτρίνας. Δύο άνδρες παντρεμένοι, ομοφυλόφιλοι, μάλλον που το κάνουν και ομοφυλοφιλικά, σύμφωνα με τις βρώμες που ποτέ δεν σταμάτησαν. Ακόμα και επώνυμες καταγγελίες πρώην συντρόφων τους έχουν γίνει.

Αυτό είναι το ένα. Οι διαδόσεις. Που σ' αυτές τις περιπτώσεις οι «ένοχοι», οι διαδοσίες της «βρώμας» είναι κανονικοί ομοφυλόφιλοι. Όχι μπαϋσέξουαλ όπως «κατηγορούνται» οι Τομ Κρουζ, Τζων Τραβόλτα, δυο ηθοποιοί συνήθως σε κατ' εξοχήν ρόλους δυναμικούς, ανδρικούς, αρσενικούς..

Βγήκαν και πρωτοσέλιδα. Με τις φωτογραφίες των δύο δημοφιλών ηθοποιών και τίτλο «30 χρόνια gay secret». Ότι οι Tom και John έχουν ερωτική σχέση και διαρκεί τρεις δεκαετίες. Από τότε που ο Κρουζ πρωταγωνίστησε στην ταινία «Οι πονηρές μπίζνες ενός πρωτάρη». Τον είδε τότε ο πρώην χορευτής Τραβόλτα και τον καψουρεύτηκε. Λοιπόν. Ένα τέτοιο ρεπορτάζ δεν το ξεφωνίζει κανένα έντυπο στον κόσμο, χωρίς τη σιγουριά ότι θα διωχθεί ποινικά, με απροσδιόριστο οικονομικό κόστος, από τους θιγόμενους Τραβόλτα, Κρουζ. Άρα; Κάποια ατού, υποθέτεις, ότι κρατάει στα συρτάρια του το περιοδικό που έβγαλε, όπως ισχυρίζεται, τη μυστική σεξουαλική σχέση των δύο.

Πώς παίζεται το έργο. Το περιοδικό έχει στην κατοχή του τα ντοκουμέντα, τα ικανά να στηρίξουν σε δικαστήριο το ρεπορτάζ, αλλά τα κρατάει στην καβάτζα. Θα τα βγάλει στη δημοσιότητα στην περίπτωση που φάει αγωγή από τους δύο ηθοποιούς. Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι οι δύο σταρ του Χόλυγουντ αν καταφύγουν στη δικαιοσύνη θα δικαιωθούν οπωσδήποτε. Ακόμα κι αν το περιοδικό αποδείξει και δεχθεί το δικαστήριο την αλήθεια των πληροφοριών, θα καταδικαστεί το περιοδικό επειδή εμπορεύθηκε με τρόπο μειωτικό των δύο μηνυτών την προσωπική τους ζωή.

Οι δύο ηθοποιοί είναι υποχρεωμένοι να καταφύγουν στη δικαιοσύνη. Άρα, δεν μπορούν να αποφύγουν την κόντρα με το περιοδικό. Κάνουν αγωγή και ζητάνε κάποια εκατομμύρια ντόλαρς για λόγους δυσφήμησης, όμως ταυτόχρονα στέλνουν «μεσάζοντα» να τα βρουν με την άλλη πλευρά. Έτσι, οι μεν δύο ηθοποιοί για τα μάτια του κόσμου αντέδρασαν, δεν αποδέχονται το gay secret τους και το περιοδικό δεν πληρώΝει δολάριο αφού κωλομπαρέψει την αποκάλυψη μ' ένα άλλο «διευκρινιστικό» ρεπορτάζ.

Διαβαστε ακομα:

ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΟΠΙΑΣΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ