ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΑΡΘΕΝΑ

 
Περίεργο. Της αγίας Κυριακής σήμερα, αλλά η μέρα είναι Παρασκευή, όχι... Κυριακή. Γιατί το κάνουν αυτό; Η αγία Παρασκευή π.χ. να μη γιορτάζεται μια Παρασκευή, αλλά να κληρώνει μία άλλη ημέρα. Ο άγιος Σάββας το ίδιο, όχι Σάββατο.

Ποια είναι η αγία Κυριακή, μεγαλομάρτυρας σύμφωνα με το χριστιανικό δόγμα; Μια όμορφη, καλοφτιαγμένη κοπέλλα ήταν και αρκετοί άνδρες την ήθελαν για σύζυγο. Ήταν, βέβαια, στη μέση και για τα φράγκα του μπαμπά της. Τέλος πάντων η Κυριακούλα αρνούνταν κάθε πρόταση γάμου.

“Είμαι αρραβωνιασμένη με τον Ιησού, εγώ θα πεθάνω παρθένα... ”. Τον είχε αρραβωνιάρη τον Χριστό, δεν τον παντρεύτηκε κιόλας. Και πως να τον παντρευτεί, αφού ο Χριστός δεν ζευγαρώνει με καμία. Αρραβωνιασμένες όσες θέλεις, όσες τον πιστεύουν, σύζυγος καμιά. 
Τέλος πάντων, κατά τας γραφάς ''Είμαι δοσμενη στον Κύριο... '' έλεγε η Κυριακή, μοναχοπαίδι Ελλήνων από τη Νικομήδεια. Δωρόθεος ο μπαμπάς, Ευσεβία η μαμά της Κυριακής, ονόματα χριστιανικότατα. Οι γονείς της Κυριακής δεν έκαναν παιδί, αλλά τελικά τα κατάφεραν με διαρκείς προσευχές στον Θεό. Προσευχόντουσαν στον Θεό να αποκτήσουν παιδί και να τους το πάρει ο Ιησούς.

Όχι μόνον με τις προσευχές των γονέων της γεννήθηκε η Κυριακή. Έπεσε και το σχετικό κουφέτο, το οποίο η ίδια αρνούνταν να το εισπράξει από έναν αρσενικό.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΝΤΑΗΛΗΚΙ Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ