ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ... ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σχεδόν δεν περνά μέρα να μην ακούσουμε ένα κυβερνητικό στέλεχος κι όχι μόνο να αποστομώνει τους κάθε είδους καταστροφολογούντες με τη φράση «Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν...». Η Κασσάνδρα, όμως, σύμφωνα με τον επικρατέστερο μύθο, έπεφτε πάντα μέσα στις προβλέψεις της.

Η πρώτη προφητεία της ήταν ότι ο Πάρις θα έφερνε την καταστροφή στην Τροία. Στη συνέχεια, όταν κουβάλησε στην πόλη την Ωραία Ελένη, προέβλεψε τον αφανισμό της Τροίας, αλλά ουδείς μαλάκας την πίστεψε.

Πρώτη η Κασσάνδρα πήρε πρέφα ότι ο βασιλιάς Πρίαμος, ο πατέρας της επιστρέφοντας από τη συνάντηση του με τον Αχιλλέα έφερνε τη σορό του Έκτορα. Ακόμα το κορίτσι με τον ιερέα Λαοκόοντα προσπάθησε να πείσει τους Τρώες να μη βάλουν στην πόλη τον Δούρειο Ίππο. Τους είπε «καθαρά και ξάστερα» ότι το ξύλινο εκείνο άλογο ήταν γεμάτο με οπλισμένους εχθρούς, αλλά και πάλι δεν έγινε πιστευτή.

Υπάρχει, όμως και ένας άλλος μύθος που ''δικαιολογεί'' όσους θεωρούν... αναξιόπιστες τις Κασσάνδρες. Λέγεται ότι ο θεός Απόλλων έδωσε στην Κασσάνδρα το χάρισμα της μαντικής , ζητώντας τον έρωτά της ως αντάλλαγμα. Η Κασσάνδρα, όμως, αρνήθηκε και τότε ο καψούρης θεός την εκδικήθηκε με την κατάρα του να μη δίνει κανένας βάση στις προφητείες της

Διαβαστε ακομα:

Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 4 ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ BEATLES