ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ;

 
Ξεκίνησαν οι  πυρκαγιές. Και άργησαν να λέμε. Έτσι είναι, στην Ελλάδα ζούμε και δεν είναι είδηση η φωτιά, οι φωτιές. Η είδηση είναι να βγάλουμε το καλοκαίρι στην τεμπελιά οι πυροσβέστες. Γι' αυτό πριν ακόμα αναλάβουν καλά καλά μετά τις εκλογές, όσο μετράγανε ακόμα ψηφοδέλτι από τις κάλπες, αποφάσισαν να προσλάβουν πυροσβέστες και να πλουτίσουν με νέα οχήματα το στόλο της Πυροσβεστικής. 
Μια τραγουδίστρια, δεν λέμε ονόματα, ζήτησε από τον αγαπημένο της άγιο να βάλει ένα χεράκι, για να σβήσουν οι φωτιές. Μπράβο στο κορίτσι, την είπε τη μαλακία της.. Ένας άλλος, καλλιτέχνης και τούτος, είπαμε, ονόματα δεν λέμε, τα έβαλε με την Παναγία, γιατί δεν βοηθάει να σβήσουν οι φωτιές μια ώρα αρχύτερα. Μπινελίκια άκουσε από τον κόσμο ο τύπος, ότι ασεβεί, ότι υβρίζει τα θεία.

Στην πραγματικότητα και η μια και ο άλλος την ίδια “αμαρτία” διέπραξαν. Περίμεναν τη θεία χάρη. Μετράει, όμως, το πως διατυπώνει κανείς την επίκληση στον ουρανό.

Ένας πυροσβέστης, μάχιμος και στον αγώνα εναντίον της φωτιάς, δηλαδή της κόλασης, είχε γράψει: “Πιστεύω ότι ο Θεός μας ξέχασε, η κατάσταση είναι υπεράνω των δυνάμεών μας…”. Τι είναι αυτό! Πολύ απλά, μια έκφραση ανθρώπινη, μια εκδήλωση ανθρώπινη που έτσι κι αλλοιώς βάζει στο παιχνίδι τον παντοδύναμο.

Πως το γνωρίζει ο πυροσβέστης ότι ο Θεός τον εγκατέλειψε; Δεν το ξέρει. Ούτε και πρόκειται να το μάθει ποτέ. Πως το ξέρει ο πυροσβέστης, αν ο Θεός έβαλε τη φωτιά για να τιμωρήσει τους ανθρώπους. Το λένε ''η μήνις του Θεού''. Θεομηνία. Όταν θυμώνει, τα παίρνει στο κρανίο ο Ύψιστος. Δεν ήταν άθρησκοι, ήταν περισσότερο θεούσες τα παλιά τα χρόνια και κάτι ήξεραν όταν έλεγαν πως τους τιμωρεί ο Θεός. Όταν σκοτώνονται ανθρωπάκια σε φωτιά, σε επιδημία, σε σεισμό,

Σκέπτομαι και το άλλο. Μήπως ο ίδιος ο Θεός βάζει τις φωτιές, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, αλλά για να προπονηθούν οι πυροσβέστες. Το ξέρουμε; Δεν το ξέρουμε. Ούτε θα το μάθουμε ποτέ σ' αυτή και στην άλλη ζωή..

Συμπέρασμα. Καταδικασμένος ο άνθρωπος να μη σταματήσει να μπερδεύει τα γήινα με τα μεταφυσικά.

Διαβαστε ακομα:

ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ... ΣΚΥΛΛΙΩΝ