ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

 
Το μερμύγκι είναι ανώτερο του ανθρώπου. Και, για να κάμουμε ταμείο, επειδή προηγήθηκε του ανθρώπου, έχει περισσότερα δικαιώματα στη γη. Έχω γράψει αρκετά και από τον αποδυτηριάκια οι δικοί σου ζητούσαν σεντόνι σχετικό. Δεν έτυχε να βρω χρόνο ή την ευκαιρία να το ξετυλίξω. Ένα σεντόνι για τον μέρμυγκα. Το θυμήθηκα με τις βροχές, αλλά και με τις μεγάλες ζέστες. Για μια φορά ακόμα αποδείχθηκε η κατωτερότητα του ανθρώπου απέναντι στον γίγαντα τον μέρμηγκα. Τούτο το τεράστιο πλάσμα.

Δεν το συζητάμε ότι το δίποδο μειονεκτεί σαν άνθρωπος, όχι σα μερμύγκι, σε σύγκριση με το μερμύγκι. Νεροποντή; Κανένα πρόβλημα. Ποια καταιγίδα; Έλα! Μερμύγκια είμαστε, σοφά δημιουργήματα της φύσης, οπλισμένα με το ένστικτο, όχι τις πνευματικές αναζητήσεις και την τεχνολογία του ανθρώπου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίδραση της μάνα μας.

Μια είναι η μάνα. Η φύση. Το μερμύγκι, λοιπόν, δισεκατομμύρια χρόνια πριν ο άνθρωπος ξεφύγει από τις σπηλιές και τις κουφάλες των δέντρων, είχε λύσει το πρόβλημα κατοικίας. Ποιες βίλες και πολυκατοικίες. Δεν τις χρειάζεται.

Μέσα στο χώμα. Εκεί ζει το μερμύγκι. Θα πάθεις την πλάκα σου αν σου πω τι φτιάχνει χωμένο 

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΜΙΑ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ