Η Ιστορία έχει οριστικά τοποθετήσει τον Φίλιππο της Μακεδονίας στη σκια του γιου του, του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αξιοσημείωτη περίπτωση ο μπαμπάς, με πολύ δυνατά σενάρια πολέμαρχου, το 'χε βάλει σκοπό να κατακτήσει όλον τον τότε γνωστό κόσμο. Είχε τέτοιες δυνατότητες. Επειδή διέθετε περισσότερα προσόντα και από τον Μέγα Αλέξανδρο. Μιλάμε για τα προσόντα του Διαβόλου, πέραν του ταλέντου του να διοικεί, να κυβερνά και κυρίως να δίνει ρεσιτάλ στα πεδία της μάχης ο πολεμισταράς Φίλιππος.
Πρώτος στόχος να διώξει από το βασίλειό της Μακεδονίας τους Σέρβους και τους Γότθους και τους Φράγκους. Μετά να επικυριαρχήσει στα Βαλκάνια κι αργότερα στην Ελλάδα, πριν έρθει στο τέλος η σειρά της Περσίας.
Μια αληθινή ιστορία για το πως ενεργούσε ο διπλωμάτης και πολέμαρχος βασιλιάς, που γεννήθηκε 30 Ιουλίου, 383 χρόνια πριν τον Χριστό. Γίνονται χοντροί τσαμπουκάδες στη Θεσσαλία. Γνωστό και πολυπαιγμένο το έργο ανάμεσα στους κωλοπαιδαράδες Έλληνες. Εμφανίζεται φιλικά(!) ο Μακεδόνας με τις φάλαγγες του (φώτο), να προστατεύσει τους αδύναμους. Καταλαμβάνει κάποιες πόλεις(!) που την είχαν κοπανήσει από την Αθηναϊκή Συμμαχία.
Πάντα αιφνιδιαστικά ο Φίλιππος την πέφτει στην Αμφίπολη! “Τι κάνεις;” τον ρωτάνε από το Πεντάγωνο των Αθηνών. “Πολιορκώ την Αμφίπολη, να την καταλάβω για να σας την παραδώσω!” απαντάει στο Λευκό Οίκο της αυτοκρατορίας ο αλάνης.
Αφού την έκανε παντελόνι την Αμφίπολη, ο Φίλιππος με κατεστραμμένο το ένα μάτι, στη συνέχεια ισοπεδώνει 32 παραθαλάσσιες ελληνικές εμπορικές πόλεις, από την Χερσόνησο του Άθω και βάλε. Η ισχυρώτερη απ' αυτές τις πόλεις είναι η περίφημη Όλυνθος. Να πώς ξηγήθηκε: Υποκρίθηκε τον μεγαλόψυχο ο κουτσός, τους έστειλε φράγκα και δώρα, και πολλά κοπάδια αγελάδες στους προύχοντες, και οι αφελείς μάσησαν, τον πήραν για... προστάτη. Αφού τους κοίμισε, τους ξεπάτωσε. Τους τα πήρε όλα, και τις γυναίκες τους μαζί, και τις πούλησε σκλάβες. Ποιοι ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που αγόρασαν δούλες τις παρθένες της Ολύνθου; Και μπινέδες Αθηναίοι.
Πώς να πεθάνει η Ελλάδα; Ποτέ.
Διαβαστε ακομα:
ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ