ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΦΥΤΡΩΣΕ Η ΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 

Μισείς το ανθρώπινο γένος αν νοιώθεις γέννημα της Γης κι όχι απλά ένας ενοικιαστής της, με την επίσκεψή σου στο Σαρακήνικο της Μήλου. Κάτασπρα τεράστια βράχια, όγκοι βατοί σε κάθε δίποδο, να τους περπατήσει εύκολα, πανεύκολα και στην ηρεμία του τοπίου, που το κάνει πιο έρημο και πιο εκκλησιαστικό η μεγαλειώδης και μυστηριακή βουή των κυμμάτων που κτυπιούνται στους θύλακες, στους πρόποδες αυτού του λευκού στερεοποιημένου λες αμμόλοφου.

Εδώ, στο Σαρακήνικο, πρέπει να έρθουν όλα τα τεράστια μυαλά της εποχής μας, κορυφαίοι επιστήμονες και κυρίως φιλόσοφοι, μελλοντολόγοι και παρελθοντολόγοι, προφήτες που προβλέπουν το Χθες και το Προχθές, για να βρουν τις απαντήσεις. Πώς γεννήθηκε, πώς σχηματίστηκε ο πλανήτης Γη. Τι είναι αυτό που ξέρασε που έφτυσε στο σύμπαν τούτο το ασήμαντο σε μέγεθος κομμάτι γης. Τον πλανήτη μας..

Ναι, το Σαρακήνικο κουβαλάει τις απαντήσεις. Και δυστυχώς, δυστυχέστατα, η προσέγγιση, σ ’αυτό το απίστευτο για τα ανθρώπινα μάτια τοπίο, είναι ελεύθερη και στους κατσαπλιάδες με το πακέτο τσιγάρα. Η απογοήτευση είναι τέτοια που μαρμαρώνεις, γίνεσαι κι εσύ βράχος βλέποντας γόπες από τσιγάρα, από χαλασμένα δίποδα, στο μόνο ζωντανό μνημείο της πρωτοδημιουργίας του πλανήτη.
Διαβαστε ακομα:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ