ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΠΑΛΙΟΑΟΥΤΗΔΕΣ,,,

 
Πέρασαν 76 χρόνια για να καθιερωθεί, επί της ουσίας να αναγνωριστεί, από το ελληνικό κράτος η γενοκτονία των Ελλήνων στην Τουρκία από το καθεστώς του εθνάρχη τους Μουσταφά Κεμάλ. Η σημερινή ημέρα, η 14η Σεπτεμβρίου , με ομόφωνη απόφαση της Βουλής το 1998, ανακηρύχτηκε ''Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τούρκικο κράτος''. 
Τι θυμάται, αλήθεια, τι γνωρίζει περί αυτού ο σημερινός Έλληνας; Τι και πώς διδάσκεται η τουρκική θηριωδία, το συγκεκριμένο γεγονός στα σχολεία. Ποια είναι η υποχρέωση των καναλιών, των αδειοδοτουμένων από το ελληνικό κράτος, προκειμένου να ενθυμίζουν το ξερίζωμα και πώς αυτό προήλθε.

Επέτειος, λοιπόν, σήμερα για τους «τουρκόσπορους». Έτσι αποκαλούσαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας όταν υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη γη που γεννήθηκαν και να έρθουν στην μητέρα Ελλάδα. Και «σκατοουγλούδες» τους έλεγαν οι Έλληνες της Ελλάδος, και ''παλιοαούτηδες''.

Τα νταηλίκια του εθνικιστικού κόμματος των νεότουρκων του Κεμάλ εξελίχθηκαν σε γενοκτονία σύγχρονου τύπου. Ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του 1913 και στόχος ήταν η εξόντωση των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας, κυρίως Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου, Βιθυνίας.

Μόνο τυχαίος δεν ήταν ο Χίτλερ, ο αδίστακτος και μελετημένος παρανοϊκός, κατέκλεψε την… πνευματική ιδιοκτησία του Κεμάλ. Τον τρόπο που ο Τούρκος σχεδίασε και εφάρμοσε το μοντέλο της γενοκτονίας, τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε βάρος Ελλήνων, Αρμενίων, Ασυρίων. Με το ίδιο περίπου πλάνο προχώρησε ο Χίτλερ στη δική του «εθνοκάθαρση» από τους Εβραίους στην Γερμανία.
Διαβαστε ακομα:

ΧΑΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΡΑ... , ΛΙΓΔΑΣΜΕΝΗ ΤΣΑΤΣΑΡΑ...