ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ

 
Τους ξεφτύλισε όλους ο Χίτλερ. Πήρε τον αγκυλωτό σταυρό, σύμβολο πανάρχαιο, πολλών πολιτισμών και θρησκειών και τον καπέλωσε. Και λένε σήμερα πως αυτό είναι η ναζιστική σβάστικα και εκφράζει φασισμό, ρατσισμό, τα SS, τον ολοκληρωτισμό, την παράνοια και, τελικά, την καταστροφή του Χίτλερ. Δεν είναι έτσι. Δεν είναι εφεύρεση γερμανική η σβάστικα. Πρωτοεμφανίστηκε επίσημα το 1935, σα σήμερα 15 Σεπτεμβρίου, όταν την ίδια ημέρα ο τρελός γνωστοποίησε επίσημα την ''απόφασή'' του ότι οι Εβραίοι είναι υπάνθρωποι.

Δύο ενωμένα «Γάμα», «Γ», είναι ο δεξιόστροφος αγκυλωτός σταυρός. Και επειδή παίζει το μοτίβο με τα δύο «Γ», ίσως γι' αυτό έγινε το ιερό σύμβολο του γαμιά Δία. Αστειεύομαι.

Υπάρχει και ο αριστερόστροφος αγκυλωτός σταυρός. Ώπα! Ξεφεύγουμε, πάμε αλλού. Αυτός συμβολίζει το άγνωστο του σύμπαντος.

Έχει πέσει πολύ ψάξιμο για την προϊστορία αλλά και τη συμβολικότητα του αγκυλωτού σταυρού, πολύ πριν τον υιοθετήσει ο φύρερ της ναζιστικής Γερμανίας. Ειδικά στην αρχαία Ελλάδα τον βλέπουμε σε αρχιτεκτονικά σχέδια, ακόμα πλούτιζε τη μπορντούρα σε ρούχα. Στη συνέχεια και στην αρχαία Ρώμη.

Καμία έκπληξη ότι ο αγκυλωτός σταυρός κυριαρχούσε και στην Τροία, όπως ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Ερίκος Σλήμαν. Και στην Περσία της αυτοκρατορίας. Την εικόνα, το σχήμα της σβάστικας χρησιμοποίησαν και οι βουδιστές ιερείς, οι ινδουιστές, οι βίκινγκς, οι τεύτονες ιππότες.

Σημαίνει τύχη στα σανσκριτικά η λέξη σβάστικα, και βέβαια σηματοδοτεί τα 4 σημεία του ορίζοντα.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ''ΣΗΜΑΔΙΑ'' ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ