ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ... ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΕΞ

 

Πριν ακόμα γεννηθεί το παιδί είναι ήδη σεξουαλικό ον. Αυτό υποστήριξε ο Ζίγκμουντ Φρόυντ, ο “πατέρας της ψυχανάλυσης”. Ο επιστήμων δεν απομονώνει το σεξ, την επιθυμία για σεξ, τη σχέση με το σεξ, με το χαρακτήρα μας, τη συμπεριφορά μας και τη σκέψη μας. Η όποια σωματική επαφή του βρέφους αποτελεί πηγή ηδυπαθούς απολαύσεως. Ο θηλασμός είναι η πρώτη ηδονή, σεξουαλικής φύσεως, για το νεογέννητο. Το στήθος της μάνας, το πρώτο λατρεμένο αντικείμενο αγάπης. Όταν η μάνα σταματά να βυζαίνει το παιδί, τότε εκείνο χάνει τον κόσμο, σαν τους πρωτόπλαστους όταν τους σούταρε από τον Παράδεισο.

 

Αυτά έλεγε ο Εβραίος ο Ζίγκμουντ Φρόυντ και επιτόπου οι ναζί τον χαρακτήρισαν άθεο, και θεώρησαν “εβραϊκή” την επιστήμη του. Είχε ξεκινήσει από 20 χρονών να κάνει έρευνες στους σεξουαλικούς αδένες των χειλιών. Όσο για τη θρησκεία, ο δόκτωρ είπε ότι είναι μια ψευδαίσθηση και αντλεί τη δύναμή της από την ευκολία να προσαρμόζεται στις ενστικτώδεις μελαγχολικές παρορμήσεις μας.

Η κουβέντα του αποδυτηριάκια. Μην πλησιάσεις στο γήπεδο του ψυχαναλυτή. Πρόβλημα! Και πώς βγαίνεις μετά! Εύκολο να μπεις, επειδή έχεις κάποιο πρόβλημα, κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου και κτυπάς τηλέφωνο στον μάστορα. ''Θέλω τη βοήθειά σου, γιατρέ''. Έπεσες σε λούκι. Να μην πάω στον γιατρό; Όχι, αν προηγουμένως δεν παλαίψεις μόνος σου το πρόβλημα. Κίνδυνος στο ντιβάνι του ψυχοτέτοιου κύριου, μπέρδεμα να βγουν αχρείαστα πράματα. Όλα όσα ήταν μια χαρά θαμμένα μέσα σου.

 

Ο Αυστριακός Sigmund Freud ανέλυσε και το οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Τι μας λέει; Από πέντε - έξι χρονών το παιδί μπαίνει στη φάση όπου ο πόθος για την μητέρα το κάνει ανταγωνιστικό με τον πατέρα, για τον οποίο αισθάνεται ένα φόβο, αρκετό να οδηγήσει τα αγόρια μέχρι το άγχος του ευνουχισμού.

Το κορίτσι τι ανακαλύπτει; Ότι είναι ευνουχισμένο! Όταν διαπιστώσει πως ούτε η ίδια, ούτε η μητέρα της έχει πέος, θα νοιώσει έχθρα για την μάνα της, γιατί την έφερε στον κόσμο. Έτσι, στα κορίτσια αναπτύσσεται ο φθόνος του πέους. Όλα αυτά από τον Φρόυντ, που σημάδεψε αποφασιστικά τον τομέα της επιστήμης του, προκαλεί και θα προκαλεί συμφωνίες και αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα. Πριν πεθάνει, σα σήμερα 23 Σεπτεμβρίου, το 1939, είχε κάνει 32 εγχειρήσεις στο σαγώνι του.

Λες; Η επώδυνη και χρόνια ταλαιπωρία του από τον καρκίνο στο σαγώνι του να είναι η αιτία προκειμένου να ξεχαστεί, να την πέσει, να ψάξει στο βάθος τη δουλειά, λέω για την ''υπόγεια σχέση'' μας με το σεξ.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΕΥΡΩΠΗ