ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ...

 

Επίσκεψη του γαμπρού στο σπίτι του πεθερού. Μετά από επτά λεπτά η κόρη συνειδητοποιεί ότι απουσιάζει το σκυλί από το σπίτι του μπαμπά της. Ζωόφιλος ο άντρας της, αλλά δεν βγάζει καμιά ανησυχία. Γιατί, άλλωστε. Δεν υπήρχε τίποτε που να δικαιολογεί πως κάποιο κακό συνέβη στον ''Μπόρα'', αυτό το όνομα του τετράποδου.

- Έλα, τώρα κι εσύ με το κωλόσκυλο... , αποπαίρνει την κόρη του ο πατέρας της, συνταξιούχος μαραγκός, παλιοχαρακτήρας γεννημένος.

Η ιστορία είναι αληθινή και την αναφέρω λόγω της ημέρας. Το συνεχίζω.

''Που είναι ο Μπόρας;...'' ρωτάει αυστηρά τον γέρο ο γαμπρός, αφού είχε αρχίσει να υποψιάζεται ότι κάτι βρωμάει. Τελικά, ο μπάρμπας ομολόγησε ότι ''άφησε'' τον Μπόρα στην Πάρνηθα. Είχε πάει τσάρκα, παρέα με το ζώο, και ο πεθερός επέστρεψε στο σπίτι του... μόνος.

Πετάχτηκε όρθιος ο γαμπρός. ''Που ακριβώς... ξέχασες το σκυλί;'' ρωτάει σε ημιάγρια κατάσταση τον πατέρα της γυναίκας του. Και έφυγε σφαίρα να πάει να βρει το εγκαταλελειμμένο ζώο. Το βρήκε εύκολα. Ο Μπόρας δεν είχε κουνηθεί ούτε μισό μέτρο από το σημείο που τον είχε παρατήσει το αφεντικό του.

Τρεις μέρες περίμενε ο σκύλος στο ίδιο το σημείο... ,με την ελπίδα ότι θα επιστρέψει ο γέρος. Μαζί ζούσαν, είχε πάρει πρέφα ότι είναι παλιάνθρωπος, όμως το κακόμοιρο δεν περίμενε να του ξηγηθεί τόσο πούστικα, ότι θα τον πουλούσε έτσι στεγνά.

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα.

Διαβαστε ακομα:

ΕΒΡΑΖΕ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝ