ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ!

 
Λοιώνουν οι πάγοι. Ε, πάγοι είναι, τι θα κάνουν, θα λοιώσουν. Θα γίνουν νερό. Όχι, κύριε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το σωστό είναι να μη λοιώνουν οι πάγοι όπου βρίσκονται. Να μην προκαλεί το λοιώσιμο τους η υπερθέρμανση του πλανήτη. Η οποία υπερθέρμανση  είναι προϊ'ον της ανθρώπινης δραστηριότητας. 
Κανένα κουνούπι και κανένας ελέφαντας ό,τι κι αν κάνει είναι η αιτία να μεγαλώσει τη θερμοκρασία της γης. Ο άνθρωπος του καιρού μας φταίει για το κακό. Επειδή λοιώνουν κάθε μέρα, κάθε ώρα εκατομμύρια τόννοι πάγου στους παγετώνες της Γροιλανδίας. Και ο μαλάκας ο άνθρωπος μπανίζει. Με δορυφορικά συστήματα παρακολουθεί και καταγράφει τη ζημιά. Πόσοι πάγοι, πόσα εκατομμύρια πάγων χάνονται κάθε μέρα.
Δεν ανησυχώ! Και δεν κάνω πλάκα. Δεν ξέρω, δεν είμαι επιστήμονας, αλλά είμαι σίγουρος και δεν φοβάμαι για το μέλλον της γης. Κάτι το μέσα μου μιλάει, κι εγώ το ακούω. Ότι η γη αδιαφορεί για τον μαλάκα. Τον έχει γραμμένο. Τον έχει ξεγραμμένο. Καταδικασμένο. Μην πω ότι η γη περιμένει πως και πως να απαλλαγεί από τη βαρβαρότητα του δίποδου.
 
Έτσι που λες. Ο άνθρωπος ναι, αυτός βαδίζει προς την καταστροφή. Όχι και ο πλανήτης. 
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ