ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

 
Τον Μελισσανίδη είπαν «τίγρη». Όχι λιοντάρι, ούτε αλεπού, κάποιο άλλο ζώο. Του άρεσε αυτό το προσωνύμιο, να τον αποκαλούν «τίγρη», κι όχι π.χ. «ταύρο» και «αετό», γι' αυτό στο σαλόνι της θαλαμηγού του δεσπόζει ένας μεγάλος πίνακας με τίγρη επάνω σε συμπόσιο της αρχαίας Ρώμης, που ζωγράφισε ο διάσημος διεθνώς Αχιλλέας Δρούγκας, γεννηθείς επίσης στην Κοκκινιά (το 1940).

Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι ο «Αμούρ», για πολλούς, θεωρείται το ομορφότερο ζώο της γης. «Αμούρ», καμία σχέση με την «αγάπη» στα γαλλικά, αποκαλείται η τίγρης της Σιβηρίας (φώτο), η μεγαλύτερη γάτα στον πλανήτη, με κεφάλι πιο χοντρό από εκείνο του λιονταριού.

Το νέο, το καλό και ευχάριστο, είναι ότι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή αυξήθηκε ο πληθυσμός της τίγρης σε Ρωσία, Ινδία, Βιετνάμ. Για αιώνες είχαν στο σημάδι την τίγρη, και τις οκτώ ράτσες της και σε κάθε ποικιλία. Για το δέρμα της, τα κόκκαλά της, που είναι όλα τα λεφτά, διότι τα χρησιμοποιούν για σεξουαλικά «συμπληρώματα» και για εναλλακτική ιατρική.

Το μεθεπόμενο Σάββατο στο Νέο Δελχί γίνεται συνέδριο για την προστασία της τίγρης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 13 χώρες της Ασίας στις οποίες ζει το αιλουροειδές με τις μοναδικές ραβδώσεις στη γούνα του. Τιμητικά έχει προσκληθεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μόνιμος χορηγός του «Ταμείου» που έχει δημιουργηθεί με την ονομασία «Σώστε την τίγρη».

Διαβαστε ακομα:

Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΡΑΣΟ