ΥΣΤΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Το πρόβλημα της μετανάστευσης. Κόσμος και κοσμάκης από Ασία και Αφρική ξεριζώνεται από τον τόπο του για μια θέση εργασίας στις αναπτυγμένες χώρες. Για την επιβίωσή τους, διότι στην πατρίδα τους οι συνθήκες είναι τέτοιες που τους υποχρεώνουν να μεταναστεύσουν. Αυτό το καίριο πρόβλημα ήταν το αντικείμενο Διεθνούς Συνάντησης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ειδικών. Παρών και ο πρωθυπουργός.

Ξεχωρίζω απ' αυτά που ακούστηκαν. «Μια μέση οικογένεια στη Γαλλία καταναλώνει 100 φορές περισσότερο από μια οικογένεια στην Ασία. Ένας αγρότης υποανάπτυκτης χώρας θα χρειαστεί να δουλέψει δύο χρόνια για να κερδίσει όσα σε μια ώρα ένας δικηγόρος στη Νέα Υόρκη».

Ακόμα: «Σε πέπσυ κόλα και κόκα κόλα μόνον οι Αμερικάνοι ξοδεύουν κάθε χρόνο 30 δις δολάρια, ποσό διπλάσιο από το εθνικό προϊόν στο Μπαγκλαντές».

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και πρέσβειρα της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ τόνισε: «Στην καρδιά της Ευρώπης ζούμε σήμερα επεισόδια μαζικής υστερίας, μίσους κατά των «ξένων», σκέψεις εθνικών εκκαθαρίσεων και αναβίωσης ναζιστικών φαινομένων. Αντίθετα, η ευρωπαϊκή πραγματικότητα προβάλλει και υποστηρίζει το δικαίωμα του ατόμου στη διαφορά και την ελευθερία».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ αποδυτηριάκια. Ό,τι διαβάσατε δεν είναι φρέσκο. Φαίνεται επίκαιρο και σημερινό, όμως το ανέσυρα από το αρχείο μου, Απρίλιος 1994.

Συμπέρασμα: Κάποια πράγματα κουβαλάνε μια εφιαλτική διαχρονικότητα.

Διαβαστε ακομα:

ΕΚΑΝΑΝ ΣΕΞ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ