ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 
Χριστιανισμός. Είναι όπως το γράφουν τα κιτάπια. Δεν είναι ο χριστιανισμός όπως βολεύει τον καθένα. Διαφωνείς με τις επιταγές, με τις εντολές του δόγματος; Σταματάς να είσαι χριστιανός. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει έτσι κι αλλοιώς. Ελεύθερος είσαι να λειτουργείς ως χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής, ινδουϊστής, εβραίος, ό,τι άλλο. Δεν ξέρω κάποια θρησκεία που με το ζόρι να σε κρατάει στις τάξεις της.

Παρακάτω. Να γίνει δηλητήριο το κρέας όσοι το φάνε, είπε ο μητροπολίτης από τον άμβωνα. Έχει δίκιο ο παπάς. Και τα ακούω βερεσέ αυτά που λένε, δηλαδή ότι είναι απαράδεκτο άνθρωπος της θρησκείας της αγάπης να καταριέται μ' αυτόν τον τρόπο.

Μια στιγμή. Ο άνθρωπος του Θεού καταράστηκε χριστιανούς, όχι αλλόθρησκους. Πιο σωστά εκείνους που κυκλοφορούν ως χριστιανοί και δυσφημούν τον χριστιανισμό.

Για σιγά, σου λέει ο παπάς. Τι σχέση έχω εγώ μαζί σου, τι δουλειά έχεις εσύ στην εκκλησία μου, γιατί θες από μένα να σε ευλογήσω, όταν δεν είσαι σωστός. Όπως σε θέλει η θρησκεία σου. Η δική σου θρησκεία. Εμφανίζεσαι ως χριστιανός, όμως δεν τηρείς τα κεκανονισμένα. Ένας προδότης είσαι.

Βεβαίως είναι ένα είδος προδοσίας, απιστίας να λες ότι είσαι χριστιανός και να φέρεσαι σα να μην είσαι τέτοιος. Ο μητροπολίτης είναι υπόλογος, αν καταριότανε κάποιον μη χριστιανό, κάποιον που δεν θέλει να έχει σχέση με τον χριστιανισμό.

Διαβαστε ακομα:

Η ΣΜΥΡΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ