ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ

 
Παρθενομάρτυς. Βέβαια. Όταν μαρτύρησε, όταν σκοτώθηκε ήταν παρθένα. Δεν θα κάναμε αγία κάποιο πουτανάκι. Δεν κατάλαβα. Όποια δεν είναι πειραγμένη είναι πουτάνα; Κύριε, έχεις να κάνει με θρησκεία, δηλαδή με κόσμο που τα θέλει όλα απολύτως ξεκαθαρισμένα. Κορίτσι του κατηχητικού να είναι δεν μας κάνει αν δεν είναι και παρθένα. Ολούρμου;
Από την Σικελία η Ευθαλία. Ήταν παρθένα; Ήταν, δεν ήταν λίγο μας ενδιαφέρει. Αφού την αγιοποιήσαμε είναι και γαμώ τις παρθένες. Αποφάσισε να γίνει χριστιανή και ο κερατάς ο αδελφός της έκανε δύσκολη τη ζωή της. Και σ' αυτήν και στην μάνα της, Ευθαλία στο όνομα κι αυτή. 
Ο ειδωλολάτρης αδελφός έβαλε έναν δούλο να βιάσει την Ευθαλία. Εδώ το παραμυθάκι σηκώνει κουβέντα. Η Ευθαλία που γιορτάζει κάθε 3 Μαρτίου, το ΄ριξε στις προσευχές πριν της ορμήξει ο δούλος κι έγινε το θαύμα, τυφλώθηκε ο υποψήφιος βιαστής. Τι φταίει ο φουκαράς, όμως; Σκλάβος ήταν και δεν μπορούσε να μην υπακούσει. Διαφορετικά θα είχε να κάνει με τον αφέντη του.
Τελικά, ο αδελφός δεν την βίασε την Ευθαλία, αλλά την αποκεφάλισε. Κι έτσι ο κακός αδελφός την έκανε αγία. Ε, πως! Ο αδελφός την αγιοποίησε, όχι η Εκκλησία η οποία ποτέ των ποτών δεν θα την ονόμαζε αγία αν δεν την είχε καθαρίσει ο αδελφός της.

Διαβαστε ακομα:

Η ''ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ'' ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...